Funcționari publici amenințați cu bătaia și cu moartea în Primăria din Horodnic de Sus. Scandalagiul voia ca fiica sa gravidă să primească ajutor social și să nu mai plătească spitalizarea când va naște

Ieri, printr-un apel la 112 a fost anunțat faptul că în cadrul Primăriei comunei Horodnic de Sus are loc un scandal.

Pe la ora 10.00, Doru Ștefan Litră și soția sa, Alina Litră, ambii localnici, au intrat în sediul Primăriei comunei Horodnic de Sus, pentru a cere întocmirea documentelor pentru a primi fiica lor ajutor social. Fiica acestora este gravidă și urmează să nască.

Cei doi soți au intrat în biroul asistentului social din cadrul Primăriei și i-au solicitat asistentei sociale să-i ofere ajutor social fiicei lor, pentru a nu plăti spitalizarea când aceasta va naște. Deoarece angajata primăriei a refuzat acest lucru, bărbatul a început să facă scandal înjurând-o pe asistenta socială și amenințând-o atât cu bătaia cât și cu moartea.

Doru Ștefan Litră i-a spus angajatei primăriei că el va pleca până la Rădăuți și dacă documentele nu sunt gata până se întoarce o va strânge de gât pe femeie. Un alt bărbat a auzit scandalul și a încercat să aplaneze situația, dar nu a avut succes. Cel din urmă, ajutat de încă un bărbat, l-au evacuat pe Doru Ștefan Litră din Primărie.

În timpul scandalului, Litră a amenințat cu bătaia mai mulți funcționari publici ai unității administrative.

La fața locului au intervenit mai mulți polițiști. Doru Ștefan Litră a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru a se stabili dacă se va lua vreo măsură preventivă împotriva acestuia.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice” și amenințare”.

Adauga comentariu