Garda de Mediu a amendat cu 30.000 de lei o firmă care depozita ilegal pietriș pe malul râului Moldova

Garda de Mediu Suceava a efectuat verificări pe malul râului Moldova, între Păltinoasa și Ruși, după ce au primit o sesizare privind depozitarea ilegală de agregate minerale de râu.

Specialiștii Gărzii de Mediu au constatat faptul că sesizarea se confirmă, motiv pentru care au aplicat o amenda de 30.000 de lei unei firme din localitatea Fântâna Mare.

„In urma unei sesizari transmise la Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Suceava referitoare la depozitari ilegale de agregate minerale de rau in situl NATURA 2000 ROSCI0365 Raul Moldova intre Paltinoasa si Rusi, comisari din cadrul acestei institutii au efectuat un control la un operator economic ce utilizeaza codul CAEN 0812 - extractia pietrisului si nisipului si s-a stabilit ca aspectele sesizate se confirma, drept urmare operatorul a fost sanctionat contraventional conform O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu amenda in cuantum de 30.000 si s-au stabilit masuri ferme de remediere a deficientelor constatate”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu