Garda de Mediu Suceava a amendat cu 20.000 de lei o firmă care a aruncat materiale de construcții pe strada Cernăuți

În urma apariției pe rețele de socializare a unui material privind abandonări de deșeuri din activitatea de construcții, pe un teren din municipiul Suceava în zona străzii Cernăuți, comisari din cadrul Gărzii de Mediu Suceava au efectuat un control la fața locului. Cu această ocazie a fost identificat operatorul economic de la care proveneau deșeurile abandonate.

„Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că societatea în cauză nu respectă prevederile legislației specifice privind regimul deșeurilor și transportul acestora.

Pentru neconformitățile constatate, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amenda în cuantum de 20.000 lei pentru nerespectarea prev. HG nr. 1061/2008, privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României și pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 211/2011, privind regimul deșeurilor.

Totodată, în cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Adauga comentariu