Garda Forestieră Suceava a dat 19 amenzi în ultimele trei săptămâni și promite că e pusă pe treabă

Garda Forestieră Suceava a implementat o serie de măsuri în scopul prevenirii răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

În această perioadă, angajații Gărzii Forestiere Suceava ar fi respectat normele de prevenire a transmiterii noului coronavirus, iar pe durata controalelor aceștia ar fi luat măsurile necesare atât pentru a proteja persoanele cu care interacționează cât și pe ei. 

„În conformitate cu Ordonanța Militară nr. 7,  Art. 17. Garda Forestieră Suceava, va participa în dispozitivele de ordine publică şi control al circulaţiei pe drumurile publice, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Apărării Naţionale, în vederea desfăşurării activităţilor/controalelor specifice pe linie de control silvic. Astfel, începând cu data de 06.04.2020 și până la noi prevederi, pe drumurile județului Suceava vor fi instituite puncte fixe de control mixt.

Referitor la perioada menționată, au fost efectuate controale pe drumurile publice şi forestiere pentru identificarea transporturilor ilegale de materiale lemnoase, împreună cu delegații Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, în colaborare și cu structurile silvice autorizate.

Și în aceste condiții, de grea încercare, au fost constatate abateri grave de la respectarea regimului silvic, ocazie cu care s-au constatat și aplicat 19 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 58.000 lei. În cadrul acțiunilor desfășurate în cooperare cu lucrătorii și din cadrul I.P.J. Suceava, s-au confiscat 283 mc materiale lemnoase, din care 86 mc material lemnos fizic iar 197 mc material lemnos confiscat valoric;

Facem mențiunea că angajații Gărzii Forestiere Suceava, în exercitarea atribuțiilor de control, au utilizat sistemul SUMAL, precum și componentele sale, pentru constatarea și probarea ilegalităților în domeniul silvic.

Garda Forestieră Suceava în cooperare cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, precum și cu Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, va continua patrulările în scopul de a preveni cât și de a combate  delictele silvice, atât pe cuprinsul pădurii cât și pe drumurile publice”, a transmis Garda Forestieră Suceava.

Adauga comentariu