Garda Forestieră Suceava face o ancheta în fondul forestier unde activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au fost bătuți

UPDATE la comunicatul Gărzii Forestiere Suceava: Revenim la comunicatul de presă cu rugămintea de a scoate ghilimelele la următoare sintagmă: ”activistul de mediu ”. 

Garda Forestieră Suceava anunță ca a început o ancheta în fondul forestier unde activistul de mediu Tiberiu Boșutar și jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Mocanu au fost bătuți cu o zi în urmă.

„Garda Forestieră Suceava informează faptul că în urma evenimentelor desfășurate în cursul zilei de 16.09.2021, atunci când <activistul de mediu> Tiberiu Boșutar a fost agresat în zona Șaru Dornei, când încerca să sesizeze posibile fapte de încălcare a regimului silvic, a demarat de la primele ore ale dimineții verificări împreună cu organele de cercetare penală în fondul forestier care a făcut obiectul sesizării.

Garda Forestieră Suceava condamnă orice act de violență fizică sau verbală asupra oricărei persoane care sesizează abateri de la respectarea regimului silvic.

După finalizarea verificărilor, Garda Forestieră Suceava va comunica rezultatele constatărilor privind respectarea regimului silvic”, a transmis Garda Forestiera Suceava.

Adauga comentariu