Garda Forestieră Suceava se laudă că a efectuat sâmbătă o acțiune împotriva transporturilor ilegale de lemne. Aceștia au confiscat în total puțin peste 10 metri cubi de cherestea din trei transporturi ilegale

Sâmbătă, 12 februarie 2022, angajați ai Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu polițiști suceveni de la Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au demarat o acțiune de verificare a legalității transporturilor de materiale lemnoase pe drumurile publice. 

Conducerea Gărzii Forestiere Suceava se laudă că a demarat această acțiune de la primele ore ale dimineții și după nici o jumătate de oră de la începerea acțiunii, pe raza comunei Valea Moldovei, a fost oprită în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos. Aceasta venea dinspre Găinești.

„Ca urmare a faptului că şoferul camionului nu a putut prezenta, la momentul controlului, aviz de însoțire pentru marfa transportată, s-a procedat la reținerea și inventarierea materialului lemnos. În urma inventarului a rezultat un volum de 8,80 mc cherestea rășinoase cu o valoare de 7.656 lei, pentru care s-a dispus conficarea fizică și predarea acestuia în custodia ocolului silvic Gura Humorului, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 6000 lei pentru transport de materiale lemnoase fără aviz de însoțire”, arată conducerea Gărzii Forestiere Suceava.

Au mai fost oprite două transporturi de material lemnos și pe raza localității Păltinoasa. De acestă dată, transporturile erau efectuate de către un operator economic din localitatea Mănăstirea Humorului, și altul din Molid. Transporturile acestea erau însoțite de avize de însoțire a materialelor lemnoase. În urma reinventarierii efectuate de către delegatul Gărzii Forestiere Suceava, a fost constatat un volum ce depășea cu 3,06 metri cubi cantitatea consemnată în avizele de însoțire. Transportatorii au fost amendați și cantitatea de 3,06 metri cubi de cherestea rășinoasă, în valoare de 2.662 de lei, a fost confiscată.

„Și în perioada următoare vor fi efectuate acțiuni similare pe drumurile publice și forestiere în vederea prevenirii, identificării și sancționării transporturilor de materiale lemnoase cu încălcarea legislației silvice în vigoare”, au mai transmis cei de la Garda Forestieră Suceava.

Adauga comentariu