Gheorghe Flutur, imediat după exit - poll: "Mă aştept ca la Suceava Klaus Iohannis să obțină peste 50% din voturi"

Imediat după anunțarea primelor rezultate ale exit-poll-urilor pentru alegerile prezidențiale, liderii liberali suceveni, Gheorghe Flutur, Ion Lungu şi Ioan Balan, au făcut declarații, la sediul PNL Suceava.

„Așa cum citesc eu rezultatele acestor exit poll-uri, mare victorie pentru Klaus Iohannis. Peste 40, chiar 42 – 43%, cu ce va veni din Diaspora. Am început săptămâna luni foarte bine când a trecut Guvernul liberal. O închidem astăzi, duminică, foarte bine, cu candidatul pe locul 1. Klaus Iohannis are mai mult decât Barna și Dăncilă la un loc. Uitați-vă bine și vedeți că și din exit poll-urile zgârcite Klaus Iohannis are mai mult decât Dăncilă și Barna la un loc. De la europarlamentare, haideți să ne uităm. Candidatul PNL, partid care făcea 27%, face acum 42%. PSD cu Viorica Dăncilă, de la 23 – 24% se duce la 22%. Și USR scade de la 24% la 16%. Asta înseamnă că un singur partid și candidatul lui, de departe sunt câștigătorii neți ai acestor alegeri. Nu ne culcăm pe o ureche. Vreai să vă spun că o comparație dintre 2019 și 2014 arată că acum Klaus Iohannis are mult mai multe voturi, de la prima strigare”, a declarat Gheorghe Flutur. 

Primarul Ion Lungu a ținut să precizeze că victoria va fi completă abia după ce va Klaus Iohannis va ieşi învingător şi în turul II.

„Mai avem de trecut un tur 2. Vom face din nou campanie pentru domnul președinte, vom vedea exact ce strategii se stabilesc la nivel național și avem toată convingerea că domnul Iohannis va fi din nou președinte”, a spus Ion Lungu.

Şi deputatul Ioan Balan se aşteaptă ca Iohannis să fi obținut peste 50% dintre voturile sucevenilor.

„Fac parte dintr-un partid politic care a cam tot avut președinte. Mă bucur în seara aceasta și mă bucură rezultatele văzute la exit poll. Cu siguranță lucrurile vor sta mai bine în realitate decât le avem acum. Lucrul acesta mă face să fiu bucuros chiar de două ori. Vorbim de județul Suceava, unde Gheorghe Flutur și-a făcut treaba în acești ani, unde împreună cu președintele Iohannis au fost de mai multe ori aici, au stat de vorbă cu oamenii, au aflat despre nevoile și problemele lor și rezultatul îl avem acum. Nu ar trebui să mire pe nimeni un rezultat de peste 50% pentru Klaus Iohannis. Și pentru asta îi felicit pe toți, dar în primul rând pe președintele Gheorghe Flutur”, a menționat şi Ioan Balan.

În județul Suceava, la închiderea urnelor, s-a consemnat o prezență la urne de 43,01%, cu un total de 259.638 de votanți. Dintre aceştia, 236.653 au fost alegători de pe listele permanente, 21.818 votând pe listele suplimentare.

Adauga comentariu