Gheorghe Flutur scoate de la naftalină promisiunile nerealizate în ultimii ani

În urma analizei făcute cu noua conducere a Spitalului Județean Suceava privind obiectivele de investiții a rezultat necesitatea înființării unui spital de boli infecțioase și a unui spital de copii.

În ceea ce privește înființarea spitalul de copii documentația a fost elaborată și transmisă la Compania Națională de investiții  la începutul acestui an. 

„Având în vedere situația actuală generată de pandemia Covid, înființarea unui spital de boli infecțioase cu ATI propriu este imperios necesară, având principalul scop acela de a separa zona de boli infecțioase de celelalte zone ale spitalului”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Astfel, în ședința Consiliului Județean, din data de 30 iulie, va fi supusa aprobării extinderea capacității serviciilor medicale ale Spitalului Județean Sfântul Ioan cel Nou prin construirea și dotarea a două clădiri monobloc cu profil pediatric și boli infecțioase. 

Vor fi alocate fonduri pentru elaborarea documentației tehnico-economice și a studiului de fezabilitate necesare promovării la finanțare a acestei investiții.

Spitalul de copii va avea  un număr de 412 paturi, iar cel de boli infecțioase 90 de paturi dintre care 70 pentru adulți, 10 pentru copii și 10 paturi ATI. 

„Am făcut demersuri la Compania Națională de Investiții, vom pregăti și vom înainta documentația pentru ambele spitale”, a spus Gheorghe Flutur.

sursa material: Suceava Live

Adauga comentariu