Gheorghe Flutur se va întâlni astăzi cu Klaus Iohannis pentru a discuta despre rezultatul alegerilor parlamentare. Vor participa mai mulți membri importanți ai PNL

Liderii liberali se vor întâlni, marți, la Vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre rezultatul alegerilor parlamentare și  despre strategia formării guvernului, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora, din echipa care va merge la Cotroceni vor face parte Ludovic Orban, Florin Câtu, Florin Roman, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Cristian Bușoi, Marcel Vela, Robert Sighiartău și Lucian Bode.

Liderul PNL Ludovic Orban s-a întâlnit, luni, la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pentru circa zece minute. 

Conform Constituției, președintele este cel care desemnează candidatul pentru funcția de premier după consultări cu partidele politice reprezentate în noul Parlament. Ludovic Orban este propunerea PNL pentru funcția de premier. Liberalii și-au anunțat disponibilitatea de a forma guvern împreună cu USR PLUS, PMP dacă va intra în Parlament și cu UDMR.

PNL, USR PLUS și UDMR contează pe 244 de mandate de senatori și deputați în viitorul Parlament, după redistribuirea procentelor obținute de partidele care nu au intrat în Parlament, deci cu zece peste minimul de 233 necesar formării unei majorități, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Potrivit acestora, viitoarea coalție parlamentară contează și pe voturilor minorităților naționale. Aceste calcule sunt făcute în scenariul în care PMP nu intră în Parlament, iar rezultatele după numărarea a 99% din voturi arată că partidul condus de Eugen Tomac ratează la limită intrarea în Parlament, cu 4, 9%.

sursa material: suceavalive.ro

Adauga comentariu