Gheorghe Flutur a vorbit despre vicepreședintele CJ cercetat pentru că ar fi luat mită 40.000 de euro de la un drumar: „Am fost și sunt foarte uimit de situația apărută la Suceava. Am încredere totală în justiție”

Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, susține că vicepreședintele liberal al administrației județene, Silviu-Cristinel Crețu, nu și-a înaintat demisia după ce a fost arestat preventiv pentru luare de mită și trafic de influență, arată RadioTop

Cristinel Crețu se află în arest, la Cluj, din 5 aprilie, în urma unui flagrant.

„Încă nu am fost informați de nici un demers al domnului Crețu privind demisia sa din funcție. Am fost și sunt foarte uimit de situația apărută la Suceava. Am încredere totală în justiție și în actul de justiție din România. Întotdeauna am susținut și voi continua să susțin independența justiției. Sunt convins că se va face lumină. Am luat toate măsurile de redistribuire a sarcinilor în ceea ce privește coordonarea activităților la nivelul Consiliului Județean. Le-am împărțit între vicepreședintele Consiliului Niculai Barbă și administratorul public al județului Irina Vasilciuc. Mai mult nu am ce să comentez, pentru că este o verificare în curs”, a spus Gheorghe Flutur pentru Radio Top.

Întrebat dacă vicepreședintele Crețu va rămîne în funcție, Gheorghe Flutur a răspuns: „Sunt niște proceduri pe care le voi respecta întocmai și ne gândim la soluțiile viitoare pentru acoperirea activității la CJ, pentru că avem foarte multe investiții în perioada următoare și aici este un domeniu în care ne gândim la cei mai buni specialiști pe care să-i punem să coordoneze”.

Procurorii DNA spun că Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit în decembrie 2020 o primă tranșă de 40.000 euro de la administratorul unei societăți comerciale. Este vorba despre administratorul „Autotehnorom”, Vasile Rîpan. Potrivit DNA, în perioada 16 – 29 martie 2022, Cristinel Crețu i-ar fi cerut aceluiași om de afaceri încă 40.000 de euro. Pe 4 aprilie, procurorii DNA Cluj au organizat un flagrant în sediul Consiliului Județean Suceava.

sursa material: radiotop.ro

Adauga comentariu