Ghinionul s-a abătut din nou pe patronul unui gater, care s-a obișnuit să lucreze ilegal. Polițiștii l-au prins transportând ilicit lemne în toiul nopții și l-au amendat cu 15.000 de lei

Ieri, în jurul orei 04.30, un echipaj al poliției din Marginea a oprit pentru control, pe raza comunei Horodnic de Sus, o autoutilitară marca Mercedes-Benz Actros. Camionul era condus de către Constantin Adrian Antimie, administratorul SC Holz Transport SRL, din Marginea. Bărbatul a prezentant oamenilor legii un aviz emis la data de 8 septembrie 2020, la ora 21.59, pentru cantitatea de 18,80 metri cubi de lemn rotund specia molid. Respectivul aviz era emis de către SC Holz Transport SRL, iar punctul de încărcare era „depozit Marginea” și punctul de descărcare „depozit Sucevița”. Conform actelor, transportul ar fi plecat la ora 22.00.

Aceeași autoutilitară a fost oprită de polițiști și cu vreo două ore înainte, pe la 02.20, când șoferul a prezentat același aviz de însoțire. După ce oamenii legii au verificat ce avize au fost emise pentru respectivul camion, au constatat faptul că în afara avizului emis la ora 21.59, nu a mai fost emis niciun alt aviz pentru autoutilitara marca Mercedes Benz Actros. Așadar, s-a stabilit că Constantin Antimie a efectuat mai multe transporturi de lemn în baza unui singur aviz.

Camionul a fost condus la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea. Acolo, personalul silvic inventariat lemnul, rezultând cantitatea totală de 22,50 metri cubi de lemn rotund pentru construcții de esență rășinoase specia molid.

SC Holz Transport SRL a fost amendată cu 15.000 de lei, iar cei 22,50 metri cubi de lemn, în valoare de 3.870 de lei, au fost confiscați.

Polițiștii au venit de hac societății comerciale Holz Transport care s-a obișnuit să transporte lemne ilegal: „Cu știrea acestor doi lucrători silvici a sustras ilegal din acel loc circa 300 metri cubi de lemn”

Polițiștii suceveni au pândit un ansamblu rutier care transporta material lemnos până ce s-a dovedit ilegalitatea


Adauga comentariu