Ginerele lui Tiberiu Boșutar și partenerul său silvicultor au fost trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări în valoare de peste 80.000 de euro

Săptămâna trecută, ancheta privind contrabanda de țigări a numiților Mihai Oblezniuc (27 de ani) și Mihail Valentin Nistor (26 de ani) a fost finalizată și trimisă în instanță.

Contrabandă cu țigări în valoare de peste 80.000 de euro, fără taxa, accize și TVA

În luna mai a anului 2021, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc și cei de la Secția 14 de Poliție Rurală Vama au descins la o casă din comuna Moldovița, în interiorul căreia aveau informații că ar fi depozitate colete cu țigări de contrabandă. Cu această ocazie, oamenii legii au găsit 32.238 de pachete cu țigări de contrabandă.

Din investigațiile efectuate de polițiști s-a descoperit că marfa a fost adusă în casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, un tânăr de 27 de ani. Acesta din urma a avut rolul doar de a depozita țigările, marfa de contrabandă aparținând lui Mihail – Valentin Nistor (26 de ani), ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar, și Mihai Oblesniuc, pădurar al Ocolului Silvic Moldovița, ambii domiciliați pe raza comunei Moldovița. Se pare că cei doi l-au convins pe tânărul de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi deoarece aveau informații că sunt vizați de către polițiști pentru activitatea lor privind contrabanda de țigări.

Dosarul a fost preluat de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, care au stabilit că, la data de 5 mai 2021, Nistor și Oblesniuc au transportat și depozitat la locuința soților Lețchi din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 de pachete cu țigări, toate cu marcaj duty free, valoarea estimată a acestora fiind de circa 400.000 de lei.

Față de suspecții Mihai Oblesniuc și Mihail – Valentin Nistor au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

După ce au trecut cele 24 de ore, indivizii au fost arestați preventiv.

 

 

Comentarii

irinel

23.09.2021 07:46

Invocand numele lui Bosutar dati impresia ca si el este parte in contrabanda. Ginerele lui Bosutar, prin ginerele altei familii, daca au depozitat tigarile in casa batraneasca a celui din urma si sa apartina primului va fi probata in instanta. E clar ca acolo se traieste din contrabanda cu lemne din Romania si tigari din Ucraina (Romania nu are asa ceva). E foarte bine ca ambele sunt date in gat fie de Bosutar fie de dusmanii lui Bosutar.

Adauga comentariu