Grădiniță din Suceava închisă din cauza unui focar de meningită

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat faptul că la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni evoluează un focar de meningită acută virală.

Până în prezent au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire la copiii cu vârsta de cinci ani din cadrul grupelor mari A și D. Copiii sunt internați la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava și se află sub tratament.

„Date fiind potențialul mare de contagiozitate al acestei afecțiuni, gradul mare de aglomerație al acestei unități de învățământ, aprovizionarea deficitară cu substanțe dezinfectante , am propus Inspectoratului Școlar Județean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unității de învățământ începând cu data de 24 octombrie 2018, pe perioada necesară efectuării operațiunilor de dezinfecție a întregii unități preșcolare”, a anunțat directorul executiv al DSP Suceava, doctorul Cătălina Zorescu.

Dezinfecția va fi făcută cu firme specializate, cu substanțe eficiente și autorizate de Ministerul Sănătății, sub supravegherea personalului medical din unitate.

„Am solicitat de asemenea să fie informați toți părinții despre situația existentă și despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariției unor simptome de boală, vom reveni cu informații în funcție de evoluția situației epidemiologice”, a mai precizat Zorescu.

Adauga comentariu