Grădinița „La Piticul Vesel” din Suceava va înființa o grupă specială pentru copiii refugiați din Ucraina: „Copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur”

Grădinița „La Piticul Vesel” din Suceava a anunțat faptul că va înființa o grupă pentru copiii refugiați din Ucraina. Aceasta va fi sprijinită de către voluntarii din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Dragii noștri,

Vă scriem astăzi, cu gândul la drama pe care vecinii noștri o trăiesc.
Deși e greu de imaginat sau de explicat greutatea momentelor pe care acești oameni o traversează, este important ca ei să știe că suntem solidari iar rolul nostru de părinți, profesori și oameni este să educăm.
Obligația noastră în fața copiilor este să condamnăm actele de violență și agresiune, în orice formă se regăsesc ele – fie la nivel individual, fie la nivel de societate sau de țară. Obligația noastră este să formăm oameni curajoși, toleranți, solidari, cu repere de viață sănătoase și cu capacitatea de a distinge răul de bine. Rolul nostru este să educăm astfel încât să putem evolua ca societate și ca indivizi.
Grădinița noastră s-a alăturat unei inițiative de ajutorare a cetățenilor ucraineni, refugiați în România și încercăm să oferim stabilitate și normalitate pentru cât mai multe familii. Copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur, în care copiii să crească și să se dezvolte iar familiile lor au nevoie de sprijin.
Astfel, în grădinița nostră putem primi aproximativ 10-12 copii refugiați, cu vârsta între 3 si 6 ani, pentru a asigura dreptul la educație, garantat prin Drepturile Copiilor.
Ce punem la dispoziție? O sală de clasă complet dotată, servicii de educație și îngrijire, asistență medicală, 3 mese/zi, acces la toate resursele noastre educaționale, suport didactic.
Ce avem nevoie? Un voluntar vorbitor de limba română și ucraineană, de preferat un educator cu experiență în lucrul cu copiii de grădiniță”, au transmis reprezentanții grădiniței sucevene.

Adauga comentariu