Grupul de Comunicare Strategică și Prefectura Suceava dau date total diferite când vine vorba de cazurile noi de infectări cu coronavirus. Cine minte?

Grupul de Comunicare Strategică (GCS), structura care ne informează despre situaţia răspândirii coronavirusului, pare să-și piardă credibilitatea de la o zi la alta. După ce fosta șefă de la DSP Suceava, Manuela Trifan, a fost trimisă acasă pentru că a atras atenția asupra raportărilor anapoda făcute de către GCS, structura a continuat să livreze aproape zilnic date ce par să nu corespundă cu realitate.

În ultima săptămână, în mai multe zile, numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a fost transmis pe minus în ceea privește județul Suceava, semn că cele declarate de doctorul Manuela Trifan erau în concordanță cu realitatea.

Astăzi, o nouă raportare ce ridică semne de întrebare este strâns legată de județul Suceava. La ora 13.00, GCS a anunțat că numărul cazurilor de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) din județul Suceava a ajuns la un total de 3.454. Ieri, același grup transmitea că 3.453 de suceveni au fost infectați cu coronavirus de la izbucnirea pandemiei și până în prezent. Astfel, conform unui calcul simplu de matematică reiese că de ieri și până astăzi o singură persoană din județul Suceava ar fi fost declarată pozitiv cu coronavirus.

La câteva minute după ce GCS a furnizat datele de la ora 13.00, Prefectura județului Suceava a transmis și ea un comunicat de presă prin care anunța că „în ultimele 24 de ore au fost internate în spital 32 de persoane diagnosticate cu COVID – 19 și externate 30 de persoane”. Între 32 și 1 este o diferență considerabilă.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la prefectul Alexandru Moldovan, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon, iar Grupului de Comunicare Strategică i-am transmis pe mail o solicitare prin care îi cerem lămuriri cu privire la această situație.

În plus, Prefectura Suceava a anunțat un număr total de 2.269 de suceveni vindecați de coronavirus. Cum ieri erau 2.240 de suceveni vindecați, cu cei 30 nou vindecați totalul ar fi de 2.270.

Ori s-a schimbat matematica ori raportările se fac de către niște oameni total incompetenți.

 

Adauga comentariu