Haine contrafăcute găsite de polițiști în Piața din Rădăuți

În perioada 4 – 10 februarie 2019, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat o acţiune punctuală pe raza judeţului pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Au fost verificate 21 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale și familiale, fiind constatate nouă infracţiuni, toate la Legea nr.84/1998 repubilicată, privind mărcile și indicațiile geografice.

Polițiștii au dat patru amenzi, în valoare de 5.000 de lei, toate la Legea nr.12/1990 și au confiscat  bunuri în valoare de 1.000 de lei, constând în produse cosmetice. De asemenea, au mai fost ridicate,  în vederea expertizării,  bunuri în valoare de 9.280 de lei, constând în produse de îmbrăcăminte și încălțăminte.

În Piața din municipiul Rădăuți, polițiștii au depistat o localnică de 39 de ani care oferea spre comercializare produse de îmbrăcăminte, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciunea că produsele ar fi contrafăcute. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,punerea în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii’, bunurile fiind ridicate în vederea expertizării.

Sursa foto: www.suceavalive.ro

Adauga comentariu