Hoţul nostru este mai cinstit ca al vostru

Ia să derulăm noi o scenă din filmul „Dragnea şi Statul Paralel”, cea în care pe atunci preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara la Instanţa Supremă că România este „patria denunţurilor şi a ascultărilor”, iar aceştia sunt „principalii piloni pe care se sprijină dosarele pentru care intră oamenii în puşcărie”.

Susţinea Dragnea că dosarul său se bazează pe două declaraţii mincinoase, obţinute în condiţii suspecte la DNA, declaraţii care se vede că „sunt puse cu mâna, cusute cu aţă albă sau dictate”.

Şi acum să derulăm declaraţiile lui Dan Barna cu privire la faptul că Direcţia de Luptă Anti-Fraudă l-a pârât din nou la DNA că şi-a dat sie însuşi şi surioarei sale nişte foloase necuvenite din fonduri europene.

Zice Barna: „Astăzi aflu și eu din presă că DLAF a păstrat, a pus deoparte, o bucată din verificarea inițială, pentru zile negre și nevoi urgente de comunicare negativă, ca să se mai poată genera încă o știre de genul „s-a trimis la DNA ceva cu Barna”. (...) Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani”.

Şi continuă: „Oricât s-ar strădui DLAF, o instituție aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS”.

Iaca unde este şantajul: în sprijinul USR PLUS pentru Superman Cîţu. Cin’ se ia cu mine bine, ia dosarul de pe mine...

Ca şi Dragnea, Barna este o victimă a „sistemului”, a „liniei de comunicare publică” în ceea ce îl priveşte. Şi asta periodic, „în apropierea unor momente electorale”. Ca să i se frângă parcursul politic.

Câtă ipocrizie!

Este frumos, nu, cum şi în cazul lui Dragnea, şi al lui Barna, acuzaţiile procurorilor sunt „argumente ridicole”... Doar că societatea „în civil” le vedea cu semnul minus la Dragnea şi le vede cu semnul plus la Barna.

Hoţul nostru este mai cinstit ca al vostru... Că, „fără penali în funcţii publice” şi „DNA să vină să vă ia”. Că procurorul este şi judecător în mintea cu creierul epilat al apărătorilor Patriei (cu coborâre la „staţia Stalin”).

De aceea nu este de mirare că unica agendă a SecUSRistului Ion Stan de la Justiţie a fost doar desfiinţarea cu orice preţ a Secţiei Speciale, cea care cercetează abuzurile magistraţilor şi re-trecerea atribuţiilor la amicii din DNA, care să decidă ei cu şefii de la SRI pe cine „să ia”.

Că judecătorii au scăpat de stress-ul presiunii procurorilor pe dosare o dovedeşte şi recenta decizie a Înaltei Curţi care a decis în procesul foştilor procurori DNA Onea şi Portocală că Secţia Specială e legală întrucât se aplică decizia CCR, nu decizia Curţii de Justiţie a UE.

Şi cum mai răcneau Unităţile Militare de Presă, trompetele procurorilor DNA și statuile vivante de la SecUSR PLUS că: #„SS”, că #ilegal, că trebuie desființată secția specială, că hâr, că mâr, că a zis Curtea de Justiție Europeană, că justiție fără SRI nu se poate șamd!

Este de presupus că în curând vom afla mult mai multe despre soarta celor 2 milioane de „iepuroi” care au trecut prin firmele controlate de Dan Barna și familia sa. Iar atunci USR PLUS va trebui să dea testul major și să pună în aplicare sloganul electoral al partidului: „O Românie fără hoție!”

Checks and balance, #băbăieți și #făfetițe! Checks and balance, nu trotinete și creier epilat!

Şi, gata!

Adauga comentariu