Hoţul proaspăt eliberat din închisoare, care a luat la rând automatele de cafea din centrul Sucevei, va sta trei ani după gratii

La data de 18 iunie 2019, pe la ora 14.45, Poliția orașului Salcea a primit mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Judecătoria Pașcani pe numele inculpatului Constantin Iulian Ciobanu (39 de ani), din comuna Siminicea,  condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Pe la ora 16.30, individul a fost depistat pe raza localității de domiciliu, ocazie cu care polițiștii l-au preluat și transportat la Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerat.

Constantin Iulian Ciobanu a devenit cunoscut în Suceava după ce a spart mai multe automate de cafea, la scurt timp de la eliberarea sa din închisoare.

La data de 20 decembrie 2017, în jurul orei 15.30, poliţiştii au fost anunţaţi că o persoană a furat mai mulţi bani dintr-un automat de cafea situat pe strada Curtea Domnească din municipiul Suceava. Patrula deplasată în zonă l-a depistat pe Constantin Iulian Ciobanu. În preajmă se afla un automat de cafea ce prezenta urme de forţare, iar uşa din partea de jos a acestuia era deschisă. Bunurile găsite asupra lui Ciobanu au fost ridicate pe bază de dovadă şi predate Biroului de Investigaţii Criminale pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea cu exactitate a provenienţei acestora.

Totodată, la sediul Poliţiei municipiului Suceava au fost făcute verificări cu privire la Constantin Iulian Ciobanu, ocazie cu care a rezultat că acesta are măsura controlului judiciar activă începând cu data de 23 octombrie 2017. Biroul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, având în vedere starea de recidivă în care se află acesta.

Suspectul Constantin Iulian Ciobanu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Cu două înainte a mai spart două automate de cafea din centrul Sucevei

La data de 22 octombrie 2017, pe la ora 08.10, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Suceava s-a sesizat din oficiu despre faptul că un individ a furat mai mulţi bani din două automate de cafea situate la parterul Casei de Cultură din Suceava. Hoţul a fost identificat în persoana lui Constantin Iulian Ciobanu, care, în  jurul orei 08.00 a intrat în interiorul Casei de Cultură Suceava, uşile fiind deschise, a forţat uşile a două automate de cafea pe care le-a deschis şi din interior a furat suma de 135 de lei în bancnote de un leu, fiind surprins de către paznicul clădirii, care se afla în interior şi care a anunţat poliţia. Echipajul aflat la circa 300 de metri de locul faptei a intervenit imediat, reuşind interceptarea şi reţinerea bărbatului.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de Biroul Investigaţii Criminale în colaborare cu Serviciul Criminalistic, faţă de Constantin Iulian Ciobanu, persoană recidivistă, recent eliberată din penitenciar, s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat.

Totodată, suspectul Constantin Iulian Ciobanu a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Sursa foto: Monitorul de Suceava 

Adauga comentariu