Hoțul recidivist care a furat un telefon din sediul SAJ Suceava a fost condamnat la trei ani de închisoare

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe inculpatul Viorel Lucan la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Decizia nu este definitivă. Părțile din dosar au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Vă amintim faptul că, în seara de 22 spre 23 ianuarie 2021, pe la ora 03.00, Viorel Lucan (36 de ani la acea dată) a furat un telefon mobil și alte bunuri dintr-o mașină parcată în zona sediului Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Furtul a fost anunțat printr-un apel la serviciul 112.

Făptașul a fost un hoț recidivist, născut în județul Iași, condamnat în Botoșani și eliberat înainte de termen, se arăta în Obiectiv de Suceava. După ce s-a văzut în libertate, bărbatul s-a stabilit în comuna Vatra Moldoviței, din județul Suceava.

În noaptea respectivă, Viorel Lucan a intrat în camera de odihnă a sediului Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, de unde a furat telefonul mobil al unui șofer de ambulanță care dormea. La plecare, hoțul a luat dintr-o ambulanță deschisă un aparat GPS și un registru privind evidența substanțelor stupefiante.  

La fața locului a intervenit un echipaj de poliție, din cadrul Biroului de Investigații Criminale. În încercarea de a da de hoț, au telefonat în mai multe rânduri numărul de telefon al șoferului păgubit. Până la urmă, după câteva ore, Viorel Lucan a răspuns la telefon. În aceste condiții, un polițist s-a dat drept victima și s-a arătat dispus să-l plătească pe hoț dacă îi va restitui telefonul.

Surprinzător, hoțul recidivist a fost de acord cu „victima” și au stabilit să se întâlnească în centrul Sucevei, în apropierea parcului Șipote. La locul stabilit, Viorel Lucan s-a întâlnit într-adevăr cu victima îmbrăcată în echipamentul de ambulanțier. Spre mirarea infractorului, brusc și-au făcut apariția și doi polițiști care au schimbat mai multe cuvinte cu făptașul până când la fața locului a ajuns și o mașină de Poliție.

Viorel Lucan a acceptat să îi însoțească pe oamenii legii la secție. După ce a urcat în autospeciala de Poliție, individul a încercat să ascundă telefonul mobil sub un preș din mașină. Până la urmă, polițiștii au găsit telefonul, iar hoțul a recunoscut că a furat toate bunurile menționate mai sus.

Făptașul a spus că a aruncat registrul sub o mașină, iar aparatul GPS l-ar fi aruncat în curtea Direcției de Sănătate Publică, la câțiva pași de sediul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Aparatul GPS a fost găsit în urma reconstituirii.

Adauga comentariu