Încă o suceveancă a obținut un ordin provizoriu de protecție împotriva soțului. Polițiștii au emis peste 40 de astfel de ordine de protecție, anul acesta

Violența în familie reprezintă orice acțiune sau inacțiune intenționată, cu excepția acțiunilor de autoapărare ori de apărare, manifestată fizic sau verbal, săvârșită de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiași familii, care provoacă ori poate cauza un prejudiciu sau suferințe fizice, psihice, sexuale, emoționale ori psihologice, inclusiv amenințarea cu asemenea acte, constrângerea sau privarea arbitrară de libertate.

De la începutul acestui an polițiștii suceveni au emis peste 40 de ordine de protecție provizorii. Instrumentul legislativ dă posibilitatea intervenției directe a polițistului pentru garantarea siguranței și drepturilor victimei. Fiecare polițist care intervine la sesizări privind fapte de violență intrafamilială a fost instruit cu privire la algoritmul de aplicare a chestionarului pentru victime în vederea identificării gestionării și gestionării riscului victimal.

Și în cursul acestei dimineți, la ora 02.30, polițiștii au mai emis un ordin provizoriu de protecție, reușind astfel să restabilească climatul de liniște într-o familie.

În jurul orei 02.30, o femeie, de 50 de ani, din Vatra Dornei, a reclamat faptul că soțul ei o amenință și provoacă scandal.

În seara zilei de 30 martie 2019, pe la ora 23.30, reclamanta se afla la domiciliul din municipiul Vatra Dornei împreună cu soțul ei de 52 ani, care era sub influența băuturilor alcoolice și aveau o discuție în contradictoriu.

La un moment dat, bărbatul, pe fondul consumului de alcool, a amenințat-o cu bătaia pe soția sa care a reușit să blocheze ușa de la bucătărie pentru a se apăra, moment în care acesta a lovit sticla de la ușă, spărgând-o.

În urma evaluării situaţiei de fapt a fost emis ordinul de protecţie provizoriu, începând cu 31 martie a.c., ora 01.00, pe o perioadă de 5 zile, cu evacuare temporară din locuință a bărbatului și  interdicţia de a se apropia la o distanţă de 100 de metri faţă de soția lui.

Femeia de 50 de ani a depus plângere penală fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „amenințare”.

Adauga comentariu