Încă trei luni de închisoare pentru suceveanul Alexandru Caliniuc, cel care a fost condamnat în Belgia la 25 de ani de detenție pentru un viol urmat de crimă

Alexandru Caliniuc (27 de ani), românul care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare de către judecătorii belgieni pentru uciderea și violul lui Sofie Muylle (27 de ani), riscă încă șase luni de închisoare pentru deținere de droguri. El neagă că drogurile erau ale lui și, de asemenea, crede că i-au fost încălcate drepturile.

La data de 26 februarie 2020, în timpul unui control al celulei din închisoarea Bruges, într-un dulap din celula lui Alexandru Caliniuc (27 de ani), au fost găsite 3,39 grame de canabis. Românul se afla atunci în închisoare în așteptarea judecății sale pentru crima de pe plajă. În luna mai a anului trecut, el a fost condamnat pentru uciderea și violul lui Sofie Muylle (27 de ani) comise în ianuarie 2017 la Knokke.

În primă fază, Caliniuc a mărturisit că drogurile erau ale lui, însă el a fost apoi audiat fără avocat sau interpret. În primă instanță, acesta a fost un motiv pentru care avocatul său a solicitat achitarea. Judecători din Bruges l-au condamnat însă la trei luni de închisoare și la o amendă de 8.000 de euro.

 „Clientul meu nu înțelege olandeză, engleză sau franceză. Drogurile au aparținut unui palestinian, coleg de celulă. Caliniuc a scris și câteva rânduri în engleză în timpul anchetei disciplinare în care a mărturisit că este canabis și că îi aparțin”, a declarat avocatul lui Alexandru Caliniuc.

În fața judecătorilor, suceveanul a negat că drogurile i-ar aparține.

„Poliția m-a pus să dau declarațiile. Colegul meu de celulă m-a amenințat că mă bate dacă nu îmi asum vina”, a precizat Alexandru Caliniuc.

Procurorul nu a părut impresionat de declarațiile date de suceveanul condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă oribilă.

„Inculpatul a fost judecat pentru una dintre cele mai îngrozitoare crime comise în ultimele decenii în țara noastră și susține că ar fi fost amenințat de un coleg de celulă?”, a menționat procurorul belgian.

Acesta a cerut ca pedeapsa aplicată lui Caliniuc să fie majorată la șase luni.

Adauga comentariu