Încă trei petreceri întrerupte de polițiștii suceveni

Polițiștii reamintesc că petrecerile de orice fel, care au loc fie în restaurante, locuințe sau în aer liber sunt interzise încă din anul precedent 2020, indiferent dacă au loc în spații închise sau deschise. Aceste restricții se aplică și evenimentelor private care au loc în curțile caselor, sau în cadrul pensiunilor turistice. Măsura se regăsește și în Hotărârea de Guvern nr. 432/2021 prin care s-a decis prelungirea stării de alertă până la data de 12 mai 2021.  

Polițiștii monitorizează respectarea legii, preluând orice sesizare privind organizarea unor astfel de evenimente făcută prin SNUAU 112 sau TelverdeCovid sau valorificând informații proprii obținute din surse ocazinale, rețele sociale sau mass-media.

În perioada 3 – 8 mai 2021, polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 483 de societăți comerciale şi 102 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 392 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 166.600 de lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 16.932 de persoane.

După ce în zilele precedente au fost identificate și stopate trei petreceri private organizate la locuințele proprii sau în alte locații, și în cursul zilei de ieri, 8 mai 2021, au fost stopate alte trei evenimente private, participanții fiind evacuați iar organizatorii sancționați contravențional.

În jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a obținut o informație despre faptul că la  o pensiune de pe raza comunei Vicovu de Jos, are loc un eveniment organizat, respectiv o aniversare.

Cu ocazia deplasării la fața locului s-a constatat că în incinta pensiunii erau în jur de 30 persoane care participau la un eveniment organizat, respective o aniversare. S-a intervenit în vederea întreruperii evenimentului.

S-a procedat la legitimarea administratorului pensiunii, în persoana unui bărbat de 50 de ani, localnic și a organizatorului evenimentului, o femeie de 31 ani, cu domiciliul în comuna Straja.

S-au aplicat două sanțiuni contravenționale, una organizatorului în valoare de 500 de lei și una administratorului în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020, iar evenimentul a fost intrerupt. Toți ceilalți participanți au fost sancționați cu măsura averismentului.

Agenții de poliție au rămas la fața locului până când toți participanții prezenți au plecat de la eveniment.

În jurul orei 17.45, polițiștii din Vicovu de Sus au obținut o informație cu privire la faptul că, la un restaurant din orașul Vicovu de Sus sunt organziate două evenimente private.

La fața locului s-au deplasat patrulele de ordine și siguranță publică planificate în serviciu, care în urma verificărilor efectuate au constatat că la un restaurant situat în zona centrală a orașului Vicovu de Sus, pe straja Calea Cernăuți, erau organizate două evenimente private, respectiv două botezuri.

La fața locului a fost identificat administratorul de 52 ani, localnic, care a declarat că la parterul restaurantului sunt organizate două petreceri private, respectiv cele două botezuri. 

În incinta restaurantului au fost identificate și legitimate un număr total de 35 de persoane.

Organizatorii petrecerii au fost identificați ca fiind un bărbat de 44 ani și un bărbat de 28 ani, ambii localnici.

S-a luat măsura sancționării contravenționale a administratorului și a organizatorilor conform prevederilor Legii nr. 55/2021, cu amenzi totale în cuantum de 6.000 de lei. De asemenea, toți ceilalți participanți au fost sancționați cu măsura averismentului.

Totodată, s-a luat măsura evacuării din restaurant a tuturor invitaților.

Adauga comentariu