Încă trei suceveni internați la Spitalul Județean au murit infectați cu coronavirus

În această seară, Ministerul Sănătății a anunțat că au fost înregistrate încă trei decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 11, dintre care cinci în județul Suceava.

Este vorba despre:

  • un bărbat, de 59 ani, pacient în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data decesului este 22 martie 2020;
  • o femeie, de 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data decesului este 23 martie 2020;
  • un bărbat, de 71 ani, pacient în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data decesului este 23 martie 2020.

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 la data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator.

Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre – existente (boli cardiovasculare, diabet).

Decesele au fost raportate la INSP în această seară.


Prima persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este o femeie în vârstă de 72 de ani. Aceasta a fost internată în data de 21 martie 2020 în Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic ( nu avea istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

A doua persoană care a murit din cauza coronavirusului, din județul Suceava, este un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost confirmat pozitiv pe data de 23 martie 2020, fiind internat la Spitalul Județean Suceava din data de 21 martie 2020. Bărbatul a fost internat anterior în secția de cardiologie unde este posibil să fi avut contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Adauga comentariu