Incendiu la Pensiunea Coliba Plutașilor din comuna Ciocănești

La data de 26 iulie 2021, la ora 22.58, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cârlibaba, au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la Pensiunea Coliba Plutașilor din comuna Ciocănești.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul pensiunii, construită din lemn rotund, mai precis în camera de zi și în camera tehnică cu pericol de propagare la întreaga construcție. Cele 14 persoane aflate în interiorul cabanei s-au autoevacuat înaintea sosirii pomperilor militari.

Incendiul a fost stins la ora 01.13.

Au ars tavanul din camera de zi pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați și peretele despărțitor pe o suprafață de 15 metri pătrați. S-au degradat obiecte de mobilier, electrocasnice și elemente de tâmplărie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu/conductor electric defect sau deteriorat. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 100.000 de euro.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul clădirii, cu bunurile aferente.

Adauga comentariu