Incendiul de proporții, care s-a manifestat la șase hale de prelucrare și depozitare a lemnului din Vatra Dornei, a produs pagube de circa 400.000 de euro

Vă amintim faptul că în seara de 15 mai 2022, în jurul orei 22.40, printr-un apel 112 a fost anunțat un incendiu la clădirile unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a lemnului din municipiului Vatra Dornei. La fața locului au intervenit pompierii militari de la de la subunitățile din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc cu șase autospeciale de stingere, două autoscări mecanice și două ambulanțe SMURD, pompierii din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Vatra Dornei cu două utilaje pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de flacări. În sprijinul forțelor de intervenție au fost trimise și două echipaje de la ISU Bistrița-Năsăud și alte trei de la Detașamentele Fălticeni și Rădăuți, însă acestea au fost întoarse din drum, după ce incendiul a fost localizat și nu a mai fost necesar ajutorul acestora.

Pompierii au stabilit ca și cauză a incendiului un scurtcircuit electric la alte tipuri de utilaje și sisteme de acționare, mașini, utilaje și aparate tehnologice lăsate sub tensiune.

Prejudiciul cauzat de incendiu este de aproximativ două milioane de lei, echivalentul a circa 400.000 de euro.

Flăcările au afectat următoarele clădiri și bunuri: centrală termică, hală producție brichete, hală producție peleți, hală deținere gater, hală metalică cu trei cabine uscătoare cherestea, anexă cu destinație de locuință, depozit rumeguș și hală producție/prelucrare lemn, toate construite pe structură de rezistență metalică, zidărie și lemn, acoperite cu tablă și azbociment pe o suprafață totală de 1000 metri pătrați.

De asemenea s-au degradat utilaje specifice de prelucrare a lemnului (două gatere, două banzice, agregate brichete și peleți, utilaj multilamă, tocător și alte bunuri specifice activității de prelucrare a materialului lemnos).

Au fost salvate trei locuințe particulare, service auto, motel atelier mecanic și atelier de tâmplărie, corp comun cu service-ul.

Administratorul societății, Petrică Budâi (70 de ani) a spus că nu deține asigurare pentru bunurile și construcțiile afectate în urma incendiului.

Adauga comentariu