Închisoare cu suspendare pentru o bătălie cu pari, scânduri și mușcături pe o stradă din Suceava. Un individ, mama sa și sora acestuia s-au luptat cu fosta concubină a bărbatului și cu membrii familiei ei

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondate, apelurile inculpatelor Andreea Nicoleta Magazin și Lioara Elena Magazin împotriva sentinței penale a Judecătoriei Suceava.

Neculai Marian Magazin a fost condamnat la 11 luni și 10 zile de închisoarea cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul DGASPC Suceava – Complexul de recuperare neuro-psihomotorie "O nouă viaţă" Suceava sau la Primăria municipiului Suceava.

Andreea Nicoleta Magazin a fost condamnată la 10 luni și 10 zile de închisoarea cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani. Pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 70 de zile în cadrul DGASPC Suceava – Complexul de recuperare neuro-psihomotorie "O nouă viaţă" Suceava sau la Primăria municipiului Suceava.

Lioara Elena Magazin a fost condamnată la opt luni și 10 zile de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani. Pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 70 de zile în cadrul DGASPC Suceava – Complexul de recuperare neuro-psihomotorie "O nouă viaţă" Suceava sau la Primăria municipiului Suceava.

Decizia este definitivă.


La data de 11 ianuarie 2018, o femeie și fratele său au închiriat un autoturism marca BMW de la un prieten de-al lor și s-au deplasat din comuna Pătrăuți în municipiul Suceava. Aceștia voiau să viziteze copilul minor al femeii din urma unei relații cu Neculai Marian Magazin (28 de ani la data comiterii faptei din 2018). În momentul în care au ajuns în fața locuinței fostului concubin, cele două persoane au fost întâmpinate de către Neculai Marian Magazin, Andreea Nicoleta Magazin (23 de ani la acea vreme), Lioana Elena Magazin (47 de ani la acea vreme) și încă o persoană. Cei din urmă i-au interzis mamei copilului să ia contact cu minorul. În încercarea de a o convinge pe femeie să facă cale întoarsă, Andreea Nicoleta Magazin a pulverizat un jet dintr-un spray iritant-lagrimogen în fața uneia dintre persoanele venite în vizită. Speriată, mama copilului s-a refugiat într-o curte din zonă.

Deranjați de prezența mamei copilului, Neculai Marian Magazin și încă o persoană au distrus mașina cu care musafirii s-au deplasat până pe strada Dobrilă Eugen din Suceava. Aceștia au lovit mașina cu pari din lemn, distrugând geamurile laterale, parbrizul, luneta, iar cu un cuțit au spart toate cele patru anvelope ale autoturismului.

Victimele au sunat la 112 și au reclamat cele întâmplate. Pe urmă, aceștia au sunat-o pe mama lor solicitându-i sprijin pentru aplanarea conflictului și recuperarea mașinii. În aceste circumstanțe, din comuna Pătrăuți spre Suceava s-au pornit cinci persoane.

La fața locului au ajuns și polițiștii care au constatat faptul că tot ceea ce a spus apelanta la telefon este real. La fața locului au fost chemați și polițiștii criminaliști.

În timp ce persoanele venite pentru a recupera mașina încercau să scoată autoturismul de pe strada neasfaltată, plină cu mâzgă și noroi, pe strada principală, a ieșit la interval Neculai Marian Magazin înarmat cu un par. Acesta era însoțit de Lioana Elena Magazin (mama inculpatului) și de Andreea Nicoleta (sora inculpatului). Cei trei au început să arunce cu pietre către grupul de persoane care împingeau autoturismul distrus. 

Sub ochii polițiștilor, Neculai Marian Magazin l-a lovit cu parul în cap pe un bărbat. Pentru câteva clipe, scandalagii s-au liniștit în compania polițiștilor, dar pe urmă aceștia au reluat lupta. Andreea și Lioara s-au năsputit asupra unui bărbat căzut lângă un gard și l-au lovit cu pumnii și picioarele.

Deoarece polițiștii ajunși la fața locului nu au putut opri războiul familiilor, la fața locului a fost sprijinul mascaților de la SAS. Aceștia au reușit să „vorbească” cu scandalagii pe limba lor și au reușit să îi liniștească.

Rănile din urma lupteai

O persoană a suferit echimoze, eritem conjunctival, leziuni care s-au putut produce prin lovire cu mijloace contondente şi aplicare de spray iritativ și care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

O altă persoană a suferita un traumatism cranio facial obiectivat prin excoriaţii şi echimoze şi un traumatism al membrului superior stâng, obiectivat prin excoriaţii, leziuni care s-au putut produce prin lovire cu mijloace şi corpuri contondente, lovire de plan dur şi posibil muşcat de om și care au necesitat pentru vindecare un număr de 3 – 5 zile îngrijiri medicale. Pe această persoană, Neculai Marian Magazin a lovit-o cu parul în cap și a mușcat-o de față.

O a treia persoană a suferit un traumatism al membrelor obiectivat prin echimoză şi excoriaţii, leziuni care s-au putut produce prin lovire cu un corp contondent dur şi lovire de un plan dur și care au necesitat pentru vindecare un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

O a patra persoană a suferit a suferit un traumatism al mâinii drepte obiectivat prin echimoză şi plagă contuză, leziuni care s-au putut produce prin lovire cu un corp contondent și care au necesitat pentru vindecare un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

 

 

Adauga comentariu