Închisoare cu suspendare pentru un contrabandist care s-a răsturnat cu mașina burudșită cu țigări, în timp ce fugea de polițiștii de frontieră aflați pe urmele sale

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe inculpatul Vasile Ursulean (62 de ani), din Brodina, la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Magistrații rădăuțeni au dispus confiscarea de la inculpat a cantităţii de 6.286 de pachete cu ţigări de contrabandă, precum și a autoturismului Volkswagen Touran folosit în activitatea infracțională.

Ursulean trebuie să plătească statului suma de 90.460 de lei, reprezentând contravaloarea taxelor vamale şi fiscale, respectiv contravaloarea prejudiciului cauzat prin fapta sa.

Decizia Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă. Ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Amintim că, la data de 22 octombrie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 07.20, pe DJ 209G, o patrulă a poliţiştilor de frontieră aflată în misiune a făcut semn regulamentar pentru oprirea unui autoturism Volkswagen Touran, înmatriculat în România.

Șoferul autovehiculului a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră, nu a oprit, acroşând ușor autospeciala a Poliției de Frontieră. Drept urmare s-a pornit în urmărirea mașinii, iar pe raza loc Laura, orașul Vicovu de Sus, şoferul a pierdut controlul volanului, a intrat cu mașina într-un cap de pod şi autovehiculul s-a răsturnat.

Întrucât șoferul s-a lovit la cap, polițiștii de frontieră au solicitat o ambulanţă care s-a prezentat la fața locului, însă Vasile Ursulean a refuzat să meargă la spital, spunând că se simte bine.

Ulterior, pe timpul verificărilor la fața locului, acesta a spus că nu se simte bine, motiv pentru care a fost chemată din nou ambulanța, de data aceasta fiind transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În interiorul mașinii au fost observate mai multe colete cu ţigări, iar la fața locului s-a prezentat și un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus. În urma inventarierii a reieșit cantitatea de 6.286 de pachete cu țigări de contrabandă.

Adauga comentariu