Individul care a încercat să batjocorească o fată de 15 ani într-un parc din Gura Humorului a fost arestat după ce a tâlhărit o bătrână în propria casă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Mihai Marian Catargiu (31 de ani) și Ștefan Gheorghe Vartolomei (22 de ani), ambii din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

La data de 4 octombrie 2020, în jurul orei 02.30, ambii având fața acoperită cu mască până la nivelul nasului,  au pătruns prin efracție în locuința unei bătrâne, în vârstă de 79 de ani, ocazie cu care au răvășit mai multe bunuri din camerele locuinței, iar când persoana vătămată s-a trezit, unul dintre inculpaţi i-a așezat un obiect metalic în zona gâtului, solicitându-i acesteia să spună unde ține banii, creându-i acesteia o stare de temere.

Dat fiind faptul că bătrâna le-a spus că nu deține bani asupra sa fiindcă i-a depus într-un cont bancar, cei doi au răscolit de faţă cu persoana vătămată timp de mai multe minute lucrurile din cameră, sustrăgându-i mai multe carduri de proveniență diferită, după care ambii au părăsit locuința și au fugit prin grădină.

Față de cei doi inculpati s-a dispus la data de 6 octombrie 2020 măsura reținerii pentru 24 ore, aceștia fiind prezentaţi la data de 7 octombrie a.c. instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humoruluia admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele celor doi inculpati pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.      

Catargiu a fost trimis în judecată, la sfârșitul lunii august 2020, după ce a încercat în noaptea de 2 spre 3 iulie 2020 să întrețină relații sexuale cu o minoră în vârstă de 15 ani, împotriva voinței tinerei, într-un parc din centrul orașului Gura Humorului.

Adauga comentariu