Individul care a încercat să îl omoare pe un consătean cu un cuțit, după ce s-au bătut pe terasa unei crâșme, a fost trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Florin Cojocariu (52 de ani) pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

La data de 22 octombrie 2021, Florin Cojocariu, din localitatea Grămești, s-a deplasat cu bicicleta de la locuinţa sa către barului „La Grămișteanca” pentru a socializa cu consătenii şi pentru a consuma băuturi alcoolice.

Potrivit declaraţiei sale, Cojocariu a comandat de la bar şi a consumat cantitatea de 0,5 l de bere. În jurul orelor 22.00 barmanul de serviciu le-a transmis celor prezenţi că urmează să închidă localul, având în vedere măsurile luate de autorităţi privind combaterea pandemiei de coronavirus.

În acel moment persoanele din interiorul localului s-au îndreptat spre uşa de acces, unii au zăbovit pe terasa din faţa localului iar alţii s-au îndreptat spre domiciliile lor.

„Din motive neelucidate, însă cel mai probabil din cauza stării de ebrietate în care se afla victima, între inculpat și aceasta s-a iscat o altercație verbală, în cadrul căreia au fost adresate reciproc injurii şi ameninţări cu acte de violenţe. În acest context şi enervat peste măsură de situaţia creată, victima i-a aplicat inculpatului o lovitură puternică de pumn în zona feței, inculpatul căzând la sol.

Vizibil iritat de faptul că a fost agresat, dornic de a se răzbuna şi mai ales de a-i aplica o corecţie victimei, inculpatul s-a ridicat de la sol, a scos din buzunarul hainei cu care era îmbrăcat un cuţit (având lungimea totală de 28 de cm, lungimea lamei fiind de 16 cm) şi s-a îndreptat în direcţia în care se afla victima aşteptând momentul prielnic să o agreseze. În momentele imediat următoare, între victimă şi inculpat a avut loc o urmărire, se alergau unul pe celălalt cu intenţia de a se agresa, împrejurare în care inculpatul flutura acel cuţit în aer şi apoi i-a aplicat victimei o lovitură la nivelul feţei şi gâtului. Lovitura a fost de intensitate ridicată, a fost aplicată de sus în jos şi a atins şi antebraţul drept ca urmare a instinctului victimei de a se apăra, ambii fiind în picioare, unul în faţa celuilalt.

Lovitura de cuţit a fost foarte rapidă, o parte dintre persoanele care erau de faţă nici nu au observat cuţitul în mâna inculpatului, l-au văzut abia pe jos, iar victima se ţinea cu mâna de gât, sângerând abundent.

În sprijinul victimei au intervenit fratele acesteia și un martor, care i-au acordat primul ajutor.

În acest timp inculpatul s-a retras în spatele terasei de unde şi-a luat bicicleta îndreptându-se apoi către locuinţa sa. Câteva ore mai târziu el a fost interpelat de către organele de poliţie şi a fost condus la sediul poliţiei.

Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală, victima a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 35-40 zile îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale”, arata Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adauga comentariu