Individul, care a produs două accidente rutiere după ce s-a urcat beat și fără permis la volanul unui BMW, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 29 mai 2022, în jurul orei 22.20, inculpatul conducea un autoturism marca BMW, pe DN17, pe raza localității Păltinoasa. La un moment dat, acesta a efectuat o manevră de depășire a unui autoturism marca Audi A4, condus din aceeași direcție. Deoarece nu a păstrat distanța laterală suficientă față de mașina depășită, BMW-ul a intrat în coliziune lateral stânga cu Audi-ul.

În urma impactului a rezultat avarierea ambelor autovehicule. Inculpatul nu a oprit pentru soluționarea accidentului rutier cu pagube materiale, continuându-și deplasarea spre orașul Gura Humorului.

În aceste condiții, șoferul autoturismului marca Audi a pornit în urmărirea autoturismului marca BMW, implicat în eveniment, totodată apelând la 112 şi sesizând lucrătorii de poliţie cu privire la producerea accidentului.

La scurt timp, conducătorul auto al autoturismului avariat a observat că autoturismul marca BMW condus de inculpat a părăsit partea carosabilă și intrat în coliziune frontală cu soclul din beton al unui panou publicitar.

Imediat, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, membrii acestuia procedând la identificarea și verificarea persoanelor implicate în eveniment.

Cu ocazia verificării conducătorului auto în baza de date, s-a constatat că inculpatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

Deoarece inculpatul emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste condiţii inculpatul a fost condus la Spitalul oraşenesc Gura Humorului unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, din buletinul de analiză toxicologică a alcoolemiei rezultând o îmbibaţie alcoolică de 2,61 g/l alcool pur în sânge (proba I – ora 23,00) şi de 2,35 g/l alcool pur în sânge (proba II - ora 00,00).

Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 2 iunie 2022 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Adauga comentariu