Individul care se lăuda că îl va nenoroci pe activistul de mediu Daniel Bodnar era supărat pentru că autoritățile i-au confiscat peste 200 de metri cubi de lemn familiei sale. Părinții agresorului au fost amendați cu 35.000 de lei

În perioada 19 - 21 ianuarie 2022, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii”, polițiști din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, cu sprijinul Direcției Silvice Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la două societăți comerciale, ambele cu sediul social în localitatea Vicovu de Sus, județul Suceava.

La una disntre societățile verificate, în urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că unitatea deține în depozitul societății din localitatea Vicovu de Sus, cantitatea de 220,98 metri cubi buștean gater molid fără documente care să ateste proveniența legală. De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societății conform legislației silvice în vigoare.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a unității, aplicându-se două sancţiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantităţii de 220,98 metri cubi buștean gater molid. Materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Putna, fiind transportat cu mijloacele auto ce aparțin Direcției Silvice Suceava în depozitul din localitatea Putna, județul Suceava.

La cealaltă unitate economică verificată, echipa de control a constatat faptul că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societății conform legislației silvice în vigoare, aplicându-se o sancţiune contravențională în valoare de 5.000 lei.

Ambele societăți aparțin familiei lui Petrică Begian, individul care s-a lăudat că va face pușcărie pentru că îl va nenoroci pe activistul de mediu Daniel Bodnar. Vă amintim că, la scurt timp după ce l-a amenințat pe Bodnar, individul a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. După ce au trecut cele 24 de ore, bărbatul trimis acasă și plasat sub control judiciar.


Un individ îl amenință pe activistul de mediu Daniel Bodnar, după un control al Gărzii Forestiere: „Ți-ai făcut de lucru cu țiganii! Fac pușcărie pentru tine! Nu ai să mai poți mânca cu mâinile”

Individul care se lăuda că va face pușcărie pentru că-l va nenoroci pe activistul de mediu Daniel Bodnar a ajuns după gratii înainte de a-și duce amenințările la bun sfârșit

Individul, care se lăuda că va face pușcărie pentru că-l va nenoroci pe activistul de mediu Daniel Bodnar, a plasat sub control judiciar. Vicoveanul se va întoarce acasă după ce s-a „răcorit” câteva ceasuri în arest

Adauga comentariu