Individul, care se lăuda că va face pușcărie pentru că-l va nenoroci pe activistul de mediu Daniel Bodnar, a plasat sub control judiciar. Vicoveanul se va întoarce acasă după ce s-a „răcorit” câteva ceasuri în arest

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de Begian Petrică Marcel pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare”. 

Vă amintim faptul că, la data de 20 ianuarie 2021, în jurul orei 17.30, activistul de mediu Daniel Bodnar a distribuit în spațiul public imagini video care surprindeau un bărbat proferând injurii, expresii triviale și amenințări la adresa sa. 

Polițiștii s-au autosesizat și la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri urgente de documentare a activității infracționale.

Prin conducerea IPJ Suceava și ulterior prin polițiștii Poliției orașului Vicovu de Sus a fost contactat activistul de mediu care se afla în municipiul Cluj-Napoca, acesta fiind îndrumat și consiliat pentru a depune o sesizare online pe adresa oficială de email a IPJ Suceava.

Aceasta a fost direcționată imediat către Poliția Orașului Vicovu de Sus, fiind demarate de îndată cercetări și întreprinse demersuri procedurale.

În urma audierilor și materialului probator administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la mai puțin de 5 ore de la postarea în spațiul online a imaginilor incriminatorii, autorul, un bărbat de 28 de ani din orașul Vicovu de Sus a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. 

Bărbatul de 28 de ani a fost transferat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. 

„Polițiștii suceveni reamintesc că vor acționa în mod ferm pentru respectarea legii și solicitată cooperarea și sprijinul pentru asigurarea cadrului procedural, astfel încât, împreună, să sprijinim procesul de justiție și să dispunem măsurile procesuale adecvate”, a transmis IPJ Suceava.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani, respectiv Begian Petrică Marcel i-a urat activistului de mediu următorul mesaj:

„Ți-ai făcut de lucru cu țiganii din Plai. Suntem de pe strada Romană. Dacă nu ți-oi rupe eu picioarele și nu îți vei mai putea ridica mâinile la guriță, înseamnă că sunt prost. Știi ce îți fac Bodnar? Te opresc, îți barez drumul, iau ranga și îți sparg toate geamurile și îți bag telefonul pe gură și te f** în gură. Ascultă la mine, ți-ai făcut de lucru cu țiganii de acum. Nu ți-ai mai făcut de lucru cu români din Putna, care sunt proști. Ascultă la mine Bodnar, dacă nu te iau pe botul mașinii înseamnă că sunt prost eu. (LIMBAJ LICENȚIOS) Îți bag acul în ochi ca să nu mai vezi, să te chinuiești ***limbaj licențios***. Fac pușcărie pentru tine. (...) Fac acest video pentru Daniel Bodnar. Să știi că Garda Forestieră a fost la noi. Ți-ai făcut de lucru cu țiganii de acum, Danieluț. De acum nu ai să te mai plimbi pe picioare, nu ai să mai poți mânca cu mâinile. Îți promit eu că îți rup picioarele”, i-a transmis Begian Petrică Marcel activistului de mediu Daniel Bodnar.

 

Adauga comentariu