Individul, care se lăuda că va face pușcărie pentru că-l va nenoroci pe Daniel Bodnar, a primit o amendă penală de 3.600 de lei. Inculpatul trebuie să-i plătească activistului de mediu 3.000 de lei daune morale

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Petrică Marcel Begian la pedeapsa de 3.600 de lei amendă penală (180 zile - amendă, 20 de lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare”.

Dacă, din motive neimputabile, inculpatul nu poate achita amenda penală, pedeapsa amenzii penale va fi înlocuită cu prestarea unei munci neremunerată în folosul comunităţii

Inculpatul este obligat să îi plătească părții civile Daniel Bodnar suma de 3.000 de lei, reprezentând daune morale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că, la data de 20 ianuarie 2021, în jurul orei 17.30, activistul de mediu Daniel Bodnar a distribuit în spațiul public imagini video care surprindeau un bărbat proferând injurii, expresii triviale și amenințări la adresa sa. 

Polițiștii s-au autosesizat și la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri urgente de documentare a activității infracționale.

Prin conducerea IPJ Suceava și ulterior prin polițiștii Poliției orașului Vicovu de Sus a fost contactat activistul de mediu care se afla în municipiul Cluj-Napoca, acesta fiind îndrumat și consiliat pentru a depune o sesizare online pe adresa oficială de email a IPJ Suceava.

Aceasta a fost direcționată imediat către Poliția Orașului Vicovu de Sus, fiind demarate de îndată cercetări și întreprinse demersuri procedurale.

În urma audierilor și materialului probator administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la mai puțin de 5 ore de la postarea în spațiul online a imaginilor incriminatorii, autorul, un bărbat de 28 de ani din orașul Vicovu de Sus a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. 

După cele 24 de ore de arest, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de Begian Petrică Marcel pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare”. 

După câteva zile, s-a aflat motivul supărării lui Petrică Marcel Begian. Bărbatul i-a spus activistului de mediu că îl va omorî, după ce autoritățile i-au confiscat peste 200 de metri cubi de lemn familiei sale. Părinții agresorului au fost amendați cu 35.000 de lei pentru acele nereguli.


Un individ îl amenință pe activistul de mediu Daniel Bodnar, după un control al Gărzii Forestiere: „Ți-ai făcut de lucru cu țiganii! Fac pușcărie pentru tine! Nu ai să mai poți mânca cu mâinile”

Individul care se lăuda că va face pușcărie pentru că-l va nenoroci pe activistul de mediu Daniel Bodnar a ajuns după gratii înainte de a-și duce amenințările la bun sfârșit

Individul, care se lăuda că va face pușcărie pentru că-l va nenoroci pe activistul de mediu Daniel Bodnar, a plasat sub control judiciar. Vicoveanul se va întoarce acasă după ce s-a „răcorit” câteva ceasuri în arest

Individul care se lăuda că îl va nenoroci pe activistul de mediu Daniel Bodnar era supărat pentru că autoritățile i-au confiscat peste 200 de metri cubi de lemn familiei sale. Părinții agresorului au fost amendați cu 35.000 de lei

Adauga comentariu