Individul, care a stat aproape trei luni în arest preventiv pentru că l-a amenințat și i-a dat cu capul în gură unui polițist de frontieră, a fost condamnat definitiv la o amendă penală de 5.620 de lei

Curtea de Apel Suceava a admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Rădăuți pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”, în cazul lui Mihai Adrian Macovei.

În urma apelului, inculpatul a fost condamnat la 5.620 de lei amendă penală (281 zile - amendă, 20 lei/zi). 

Decizia este definitivă.


Vă amintim faptul că, la data de 16 noiembrie 2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Mihai Adrian Macovei pentru săvârşirea infracții de „ultraj”.

Oamenii legii au stabilit că, la data de 16 noiembrie 2021, în jurul orei 02.30, în timp ce persoana vătămată, agent de poliţie în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu un coleg, agent şef de poliție, pe raza localităţii Lupcina, a fost lovit cu capul în zona gurii, fiindu-i provocate leziuni traumatice care necesită 5 – 6 zile de îngrijiri medicale şi a fost ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea de către inculpatul Mihai Adrian Macovei.

Față de agresor, s-a propus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii arestarii preventive pentru o perioadă de 30 zile.

Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului Mihai Adrian Macovei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adauga comentariu