„Înfierbântata”, care a atacat sediul Poliție Milișăuți și a vandalizat mașina unei polițiste după ce oamenii legii au întrerupt-o dintr-o partidă de sex, a fost trimisă în judecată

Judecătoria Rădăuți a dispus începerea urmăririi penale față de Margareta C. (21 de ani) fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”.

(FOTO: Margareta C.)

Vă amimtim faptul că, în luna octombrie a anului 2020, polițiștii din Milișăuți au dat de bucluc după ce au întrerupt-o pe o tânără dintr-o partidă de sex. „Înfierbântata” a vandalizat mașina unei polițiste și a dat cu pietre în geamurile secției de poliție,

La finalul lunii octombrie a anului 2020, mașina personală a unei polițiste de la Milișăuți a fost vandalizată de o femeie care a aruncat spre capotă și parbriz cu pietre și o pavelă din beton, se arăta în Monitorul de Suceava. Totul s-a petrecut chiar în fața sediului Poliției orașului Milișăuți, unde polițista avea parcat autoturismul Audi A5.

Pe 27 octombrie, în jurul orei 20.00, Poliția orașului Milișăuți s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie a distrus cu mai multe pietre și cu o pavelă din beton (rămasă pe parbrizul distrus) partea din față a autoturismului Audi A5 aparținând unei tinere agent de poliție de la Milișăuți. O parte din pietre au intrat și prin geamul sediului poliției, s-a mai constatat în urma cercetării criminalistice de la fața locului. Mașina a fost avariată destul de serios, la caroseria din față, în timp ce parbrizul a fost complet distrus. Prejudiciul a fost calculat la 4.000 de lei.

Polițiștii au aflat în scurt timp cine a comis fapta, având și martori în acest sens.

Ulterior s-a stabilit că în aceeași zi, în jur de ora 16.30, echipajul de serviciu de la Poliția Milișăuți a fost sesizat prin 112 de către un localnic că în locuința sa, în timp ce el nu este la domiciliu, se află persoane suspecte, de etnie rromă, probabil la furat.

Polițiștii din echipaj ajunși la fața locului (inclusiv agenta căreia i s-au provocat ulterior distrugeri la mașină) au constatat că fiul proprietarului face sex cu o femeie, cea care a atras atenția vecinilor pentru că aceasta nu avea ce căuta în zonă. Femeia, Margareta C., a fost avertizată că nu are ce căuta în acea locuință fără acordul proprietarului și i s-a pus în vedere acest lucru. Femeia nu a reacționat prea bine când i-a văzut pe polițiști și a început să facă scandal.

După acest episod, la aproximativ două ore și jumătate, Margareta C. a venit la sediul Poliției orașului Milișăuți și a provocat distrugerile amintite mai sus, rezultă din ancheta poliției. Ea a luat de pe jos pietre cu care a aruncat, plină de furie, spre mașina polițistei. A desprins apoi pavela din beton și a aruncat-o în plin în parbrizul autoturismului Audi A5.

Inițial, pe numele acesteia s-a deschis dosar penal pentru distrugere, ulterior Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți demarând cercetări pentru ultraj.

A doua zi după acțiunea de distrugere, pe numele femeii a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia a fost introdusă în arestul poliției județene. Ordonanța a fost emisă de procuror, care coordonează direct cercetările în cazurile de ultraj.

Din informațiile noastre, există unele dubii cu privire la discernământul femeii, astfel că este probabil ca aceasta să fie expertizată psihiatric.

Corpul Național al Polițiștilor (CNP), organizația Suceava, a înaintat deja o solicitare către Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, privind despăgubirea polițistei pentru distrugerile de la mașină, în baza Hotărârii 1083/2008, privind asigurarea despăgubirilor de viață, sănătate și bunuri ale polițiștilor. Practic, având în vedere că acțiunea de distrugere are legătură cu atribuțiile de serviciu, după lege polițista ar trebui să beneficieze de despăgubiri, cum a reușit să obțină, tot prin CNP, și un polițist căruia mașina i-a fost incendiată la Vatra Moldoviței (pe această temă este un alt caz tratat pe larg în ediția de astăzi din Monitorul de Suceava). Solicitările multor altor polițiști au fost însă respinse.

Conform surselor Ziar de Suceava, Margareta C. în vârstă de 21 de ani a fost deranjată de polițiști în timp de întreținea relații sexuale cu un bărbat în vârstă de circa 40 de ani. Cel din urmă este fiul unui bărbat în vârstă de circa 60 de ani, care nefiind acasă a fost anunțat de către un vecin cu privire la faptul că o tânără de etnie rromă i-a intrat pe proprietate.

Adauga comentariu