Înlocuitorul de drept al prefectului Sucevei a fost înlocuit cu subprefectul Alexandru Salup

Aseară, Ministerul Afacerilor Interne a informat Prefectura Suceava că subprefectul Alexandru Salup îl va înlocui pe prefectul demis Iulian Cimpoeșu, nu subprefectul Daniel Prorociuc care este înlocuitorul de drept.

Potrivit Codului Administrativ, în situaţia în care sunt în funcţie doi subprefecţi, prefectul emite un ordin prin care desemnează unul dintre cei doi subprefecţi ca înlocuitor de drept. În cazul în care nu s-a emis ordinul, înlocuitorul de drept al prefectului este desemnat prin ordin al ministrului care coordonează instituţia prefectului.

În martie 2021 prefectul Iulian Cimpoeșu a emis ordinul prin care l-a desemnat pe Daniel Prorociuc înlocuitor de drept al prefectului, act atașat la fișa postului care a fost trimisă și Ministerului Afacerilor Interne.

Această calitate de înlocuitor al prefectului a fost întărită printr-un alt ordin de prefect din 12 iulie 2021.

În aceste condiții nu se putea invoca lipsa acestui ordin pentru ca ministrul de Interne să emită un ordin de stabilire a înlocuitorului de drept.

Cu toate acestea, din cauza răfuielilor dintre taberele existente în PNL, subprefectului Daniel Prorociuc i s-a anulat atribuția de înlocuitor de drept, iar ministrul de Interne l-a numit înlocuitor pe Alexandru Salup.

Ordinul ministrului prevede ca suport legal exact lipsa unui ordin al prefectului în acest sens, deși Prorociuc a fost desemnat înlocuitor de drept al prefectului prin două ordine de prefect.

sursa material: newsbucovina.ro

Adauga comentariu