(ÎNREGISTRARE AUDIO) Cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava sunt amăgite că vor fi testate de coronavirus. Acestea au protestat în fața DSP Suceava: „Nu vor să ne mai testeze, ca să venim să lucrăm”

Astăzi, zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava s-au dus în fața sediului Direcției de Sănătate Publică Suceava pentru a fi testate de coronavirus. După ce au aflat că nu sunt teste, cadrele medicale au rămas în fața instituției în semn de protest.

Ieri, 24 martie 2020, circa 50 de cadre medicale din Suceava ar fi fost testate, ceilalți fiind trimiși acasă și rechemați astăzi.

„Acum, am venit aici, suntem un grup de vreo 40 de persoane… nu îmi dau seama exact câți suntem, suntem răsfirați la doi metri...  coada depășește corpul de la boli infecțioase și nu-i văd pe toți (...) Ne-au spus că nu mai sunt teste. Asistenta-șefă de la UPU (n.r.-Unitatea de Primiri Urgențe) plângea. Și ne-au spus că nu sunt teste. Adevărul este altul. Sunt teste. Nu vor să ne mai testeze, ca să venim să lucrăm. Pentru că dacă ne testăm suntem obligați să stăm 14 zile în autoizolare. Și atunci spitalul nu mai are oameni. Fac asta doar ca să venim să lucrăm în continuare. Ce să facem? Noi nu avem dreptul să știm dacă suntem infectați sau nu? Pentru familiile noastre? 

Vă rog să mă credeți, vă spun cu mâna pe suflet, eu VREAU SĂ ȘTIU DACĂ  FAMILIA MEA ARE CEVA, dacă nu are, eu mă autoizolez și vin și lucrez, da? Că nu mi-e greu, am fost instruită, la noi pe secție am fost instruiți, cum să ne îmbrăcăm, cum să ne dezbrăcăm, cum să ne protejăm. Vreau doar să știu dacă sunt negativ, dacă sunt negativ, bagajul este pregătit acasă, mă autoizolez unde ne-au dat locație, voi sta acolo și voi veni să lucrez la spital cât pot. Dar ACASĂ NU MĂ MAI DUC. AM FAMILIE, AM PĂRINȚI ÎN VÂRSTĂ, AM COPIL. (plânge)

Mă scuzați. (...)

Astăzi, singura persoană de la conducerea spitalului care a venit a fost d-na Mihaela Hreceniuc, asistenta-șefă din UPU, care îi ține locul fostului director de la noi, d-na Doina Chirap, plângea, păcat că nu am filmat-o: PLÂNGEA ȘI NE SPUNEA: FETELOR, NU SUNT TESTE! Stați acasă și vă anunțăm”. Dar eu nu vreau să plec acasă, stau aicea, da?!  

Ni s-a spus la un moment dat că ora 9.00 o să vină teste. D-na Mihaela Hreniuc  a sunat la d-na doctor Zorescu (n.r.-de la DSP) și am auzit-o că a dat pe speaker. Ea săraca a dat pe speaker ca să auzim și noi. Și a spus că nu sunt și nu vor veni teste. De ce? De ce? Domnul Arafat a spus că ne testează pe toți, nu?! Ce să înțeleg, chiar asta s-a vrut: SĂ SE FACĂ UN SPITAL COVID ÎN MIJLOCUL ORAȘULUI?

Foarte mulți colegi vor să vorbească. Foarte mulți colegi. Dar le e frică. Pentru că TOȚI AVEM FAMILII, AVEM RATE LA BĂNCI ȘI NE PIERDEM LOCUL DE MUNCĂ (plânge)”, a declarat un cadru medical de la Spitalul Județean Suceava pentru Monitorul de Suceava.

 

Adauga comentariu