Inspectorul general Gheorghe Lazăr demis din nou din funcția de șef al învățământului sucevean

Zilele acestea, la Inspectoratul Școlar Județean Suceava a ajuns o adresă venită de la Ministerul Educației semnată de către ministru Ecaternica Andronescu prin care s-a anunțat că șeful învățământului sucevean, Gheorghe Lazăr, a fost demis.

Motivele nu au fost precizate ci doar că interimatul va fi asigurat de către adjunctul IȘJ Suceava, Cristian Cuciureanu.

Profesorul Gheorghe Lazăr conducea Inspectoratul Şcolar Suceava încă din anul 2012, când a fost numit pe post prin detaşare în interesul învăţământului, de ministrul de la acea vreme. Abia în anul 2015 a obţinut un mandat pentru o perioadă de patru ani, după ce a promovat concursul de ocupare a funcţiei de inspector şcolar general. Deşi în vara anului 2015 a fost implicat în ceea ce presa a numit „scandalul transferurilor” şi se vehicula ideea că începând cu data de 1 septembrie 2015 atât el, cât şi inspectorul şcolar general adjunct Cristina Teodorovici nu se vor mai regăsi în fruntea IŞJ, doar inspectorul adjunct de la acea vreme a fost sancţionat pentru cele 400 de transferuri, profesorul Lazăr rămânând în continuare şef, până în luna aprilie a anului 2018.

La data de 11 aprilie 2018, Lazăr a fost demis din funcția de inspector școlar general după ce a primit calificativul „nesatisfăcător” în urma unei evaluări manageriale din anul școlar 2016-2017,obținând 67 de puncte din 100.

Deşi a contestat rezultatele evaluării, profesorul Gheorghe Lazăr nu a scăpat de demitere, chiar un sucevean, respectiv Valentin Popa, Ministrul Educației la acea vreme, fiind cel care l-a înlăturat de la conducerea instituţiei.

După ce Lazăr a fost demis, conducerea IȘJ Suceava a fost preluată, cu titlu interimar, de profesorul Cristian Cuciurean,inspector general-adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava. 

În aceeași primăvară, Gheorghe Lazăr a revenit în funcția de șef al IȘJ Suceava, după ce Curtea de Apel Suceava a hotărât să suspende ordinul de demitere emis de Ministrul Educației, Valentin Popa.

sursa foto: adevarul.ro

Adauga comentariu