Interpretul de muzică populară George Finiș a pierdut lupta cu coronavirus. Acesta a murit azi-dimineață

Unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară din judeţul Suceava, George Finiş, a murit, în această dimineaţă, la Spitalul Judeţean Suceava, se arată în Monitorul de Suceava. George Finiş era internat cu o formă gravă de coronavirus.

George Finiș, în vârstă de 61 de ani, a stat întâi șapte zile acasă, sub tratamentul medicului de familie. N-a răspuns la medicație, starea i s-a agravat ușor și când saturația de oxigen i-a scăzut la 80 medicul de familie a recomandat internarea în spital. A fost internat pe 25 martie, dar nici la tratamentul administrat la Boli Infecțioase nu a răspuns. Pe 31 martie i s-a schimbat tratamentul și din 2 aprilie a fost internat la ATI, ventilat non-invaziv.

La începutul acestei luni el era internat la Terapie Intensivă Covid, în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, era ventilat non-invaziv, însă era conștient și cooperant. De pe 13 aprilie starea lui de sănătate s-a degradat, pe 15 aprilie a fost necesar să fie intubat, iar în această dimineaţă a decedat.

Interpretul George Finiş a fost membru al Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. La începutul acestei luni a fost anunțat faptul că la Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” este un focar de coronavirus, după ce 14 angajați au fost diagnosticați cu COVID-19.

Reporterii de la Monitorul de Suceava l-au intervievat pe interpretul George Finiș chiar pe patul de spital din secția ATI a SJU Suceava la începutul lunii aprilie 2021.

sursa material: monitorulsv.ro

 

 

Adauga comentariu