Ion Lungu, după vizita sa în Bruxelles: „Am convenit organizarea unui concert dedicat culturii române în luna decembrie 2022”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj ca urmare a vizitei sale în Bruxelles, unde s-a întâlnit cu ambasadoarea României în Belgia și cu primarul și viceprimarul orașului Schaerbeek.

„M-am întâlnit la Bruxelles cu ambasadoarea României în Regatul Belgiei Excelența Sa Andreea Păstârnac, cu adjunctul ambasadei domnul Doru Hrișcă, care este bucovinean.

Am avut o întâlnire la Primăria Schaerbeek din Capitala Belgiei cu doamna primar, Cecile Jodogone și cu domnul viceprimar Quentin van den Hove.

Cu acest oraș, municipiul Suceava are aprobat în Consiliul local un Acord de Parteneriat, aici lucrând foarte mulți suceveni, în Consiliul Local din Schaerbeek sunt prezenți trei români.

Tranziția verde, energia regenerabilă și orașul inteligent au fost temele abordate în cadrul discuțiilor.

Am convenit să dezvoltăm colaborarea și în domeniul fondurilor europene, fiind felicitați de către reprezentanții ambasadei și ai primăriei Schaerbeek, pentru selectarea noastră în 100 de orașe europene.

Vom continua schimbul de experiență între cele două orașe în domeniul educației, cultural, administrativ al afacerilor și în domeniul sportiv.

Am convenit organizarea unui concert dedicat culturii române în luna decembrie 2022”, a spus Ion Lungu.

Cu o zi înaintea acestei informări, edilul Sucevei a participat la evenimentul de lansare a proiectului „100 de orașe inteligente și netru climatic până în anul 2030. În urma acestui eveniment primarul Lungu a transmis următorul mesaj:

„S-a clarificat ceea ce trebuie să facem în perioada următoare.

În primul trebuie să realizăm strategii în toate sectoarele de activitate: energie, transport public, clădiri, gestionarea deșeurilor și colectarea selectivă cu planurile de investiții aferente.

După ce realizăm aceste strategii cu planurile de investiții vom pregăti "Contractul de oraș climatic" ce se va încheia cu Comisia Europeană, care va stabili planurile de acțiune și de investiții pe care intenționăm să le executăm pentru a atinge neutralitatea din punct de vedere al impactului asupra climei.

Până la sfârșitul lunii iunie se va lansa Ghidul pentru orașele Pilot iar Apelul de proiecte se va deschide în septembrie.

Obiectivele sunt propuse de orașe, nu sunt impuse, contractele nu prevăd sancțiuni, nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic, orașele nu vor fi acționate în judecată dar este în joc reputația lor.

Contractul va fi ajustat la realitățile fiecărui oraș și dezvoltat printr-un proces de creare în comun în așa fel încât să fie luate toate opiniile la toate nivelurile.

Oamenii care trăiesc în orașe se vor afla în centrul acestei misiuni.

Locuitorii au un real impact asupra mediului și a climei și pot să influențeze neutralitatea climatică.

Obiectivele misiunii includ promovarea unei tranziții echitabile pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea cetățenilor, prin:

  • îmbunătățirea calității aerului;
  • crearea de locuri de muncă;
  • un stil de viață mai sănătos.

Pentru început în perioada 2022-2023, Comisia va finanța cu 360 milioane euro, pentru a demara căile de inovare către neutralitatea climatică până în 2030.”

Edilul Ion Lungu a anunțat că el este angajatul Primăriei Suceava care va petrece două nopți în trei camere de hotel din Bruxelles, pe banii contribuabililor

Belgia, următoare țintă a angajaților Primăriei Suceava care vizitează Europa pe banii contribuabililor. O persoană va petrece două nopți în trei camere de hotel din Bruxelles

 

Comentarii

gelu

14.06.2022 14:34

Poate,din înălțimea poziției sale, va merge. pe jos, aproape de primărie, pe străzile din zona Mărășești, parte a orașului, pentru a vedea cât de curate ( eco) și asfaltate sunt. E adevărat că nu sunt așa de mulți votanți că în Obcini și Burdujeni

Adauga comentariu