Ion Lungu îi dă „ceață” lui Petre Ispirescu! Edilul Sucevei susține că vrea să facă un Aqua Park în oraș, în apropierea fictivului Complex Sportiv

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că vrea să facă un Aqua Park în municipiul reședință de județ. Acesta crede că realizarea unui astfel de obiectiv ar costa circa 8 - 10 milioane de euro.

Edilul susține că acest Aqua Park va fi funcțional atât vara, cât și iarna.

Aqua Park-ul va fi amenajat în apropierea Complexului Sportiv despre care vorbește de circa un deceniu.

„Primăria municipiului Suceava intenționează și va depune un proiect pentru a realiza un Aqua Park în municipiul Suceava. Noi avem la Complexul Sportiv, acolo un s-a aprobat studiul de fezabilitate acum 10 ani în urmă, trei obiective: Sala Polivalentă, Stadionul și avem cuprins acolo în acest plan urbanistic zonal un bazin de nivel olimpic. De aceea vrem să încadrăm acest bazin de nivel olimpic într-un Aqua Park. Este posibil acest lucru, avem discuții la Ministerul Dezvoltării la Piatra Neamț. Eu estimez că cu o sumă de 8 - 10 milioane de euro putem face acolo un Aqua Park. Partea bună e că avem spațiu suficient, acolo după cum se știe sunt 12 hectare de teren. Avantajul este că vom avea parcări multe, mii de locuri de parcare care vor deservi Sălii Polivalente, Stadionului, la fel de bine pot să deservească acestui Aqua Park. Am văzut și în alte orașe, la Galați, în Bistrița, mai nou am văzut o dezbatere publică la Sibiu. Avem și noi această obligație să facem pentru tinerii din orașul nostru un Aqua Park care să fie funcțional în toată perioada anului, inclusiv pe perioada de iarnă. El (n.r. - Aqua Park-ul) va avea mai multe piscine pentru adulți, pentru copiii tobogane și tot ce este nevoie într-un Aqua Park. (...) Sigur, o să mă întrebați de ce nu am făcut acolo la Ițcani. Nu e posibil, acolo spațiul este foarte mic, undeva la vreo 2 hectare de teren, din păcate e foarte greu accesul acolo la ștrandul pe care îl avem”, a spus Ion Lungu.

Adauga comentariu