Ion Lungu a spus că este POSIBIL ca anul acesta să fie semnate contractele pentru execuția Sălii Polivalente și a Bazei Sportive de tip I

Ieri, edilul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat printr-o postare pe profilul său de Facebook faptul că este posibil, în acest an, să fie semnate contractele pentru execuția Sălii Polivalente din Suceava și a Bazei sportive de tip I.

„𝗗𝗮𝗰𝗮̆ 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗲𝘀𝘁𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗼𝘀𝗶𝗯𝗶𝗹 𝘀𝗮̆ 𝘀𝗲 𝘀𝗲𝗺𝗻𝗲𝘇𝗲 𝗶̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗲𝘅𝗲𝗰𝘂𝘁̦𝗶𝗮 𝗮 𝗱𝗼𝘂𝗮̆ 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗿 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗦𝘂𝗰𝗲𝗮𝘃𝗮, 𝗶𝗮𝗿 𝘁𝗶𝘁𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗖𝗡𝗜, 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗦𝗮𝗹𝗮 𝗣𝗼𝗹𝗶𝘃𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝟱𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗦𝘂𝗰𝗲𝗮𝘃𝗮 𝘀̦𝗶 𝗕𝗮𝘇𝗮 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝘃𝗮 𝘁𝗶𝗽 𝗜, 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗳𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹
Am avut astăzi (n.r. - 13 decembrie 2021) discuții importante la București, cu domnul ministru al Dezvoltării, Atilla Cseke, cu doamna director general al Companiei Naționale de Investiții, Irina Pătrășcoiu, cu doamna director al Direcției servicii comunitare, utilități publice și parcuri industriale din Ministerul Dezvoltării, Vasilica Baciu, care coordonează Programul Termoficare 2006-2021. De asemenea am avut discuții la Comisia de Împrumuturi de la Ministerul de Finanțe.
Proiectele pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny sunt în faza de evaluare. Până la sfârșitul lunii martie se estimează prima etapă de evaluare, conform discuției avute cu domnul ministru al Dezvoltării.
La fel, se lucrează la Programul Național de Redresare și Reziliență, unde este în curs de elaborare și aprobare Ordonata de Urgență a Guvernului privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru fondurile europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.
În urma discuțiilor avute la Direcția de Termoficare s-a decontat suma de 1.500.000 lei, aferentă lucrărilor de deviere a magistralei de termoficare la Ruta Alternativă Suceava-Botoșani.
La Comisia de Împrumuturi de la Ministerul Finanțelor am discutat despre folosirea sumelor necheltuite din creditul de trezorerie angajat în anul 2021 și prinderea sumei neangajate, de aproximativ 15.000.000 lei, în bugetul anului 2022.
În ceea ce priveste cele două licitații de la Compania Națională de Investiții, unde municipalitatea suceveană este beneficiar, respectiv Sala Polivalentă 5.000 locuri din Municipiul Suceava și Bază sportivă Tip I, teren fotbal dimensiuni UEFA cu o tribună de 500 locuri, sunt în faza de finalizare, vor avea un cîștigător dacă nu vor fi contestații se pot semna contractele până la sfârșitul anului”, a spus Ion Lungu.

sursa foto: suceava-smartpress.ro

Adauga comentariu