Ion Lungu vrea să plătească fanfarei 120.000 de lei. De luna viitoare ar trebui să înceapă concertele în parcurile din oraș

Primăria Municipiului Suceava va contribui cu 120.000 de lei la susținerea fanfarei. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local al Municipiului Suceava, inițiator fiind primarul Ion Lungu.

În acest sens, Municipiul Suceava se va asocia cu  Asociația Culturală „Ansamblul Maestro Art” Suceava (denumirea oficială a fanfarei), pentru ca în perioada 4 aprilie – 10 decembrie să fie realizate în comun (și finanțate) acțiunile de interes local cuprinse în proiectul „Susținere program muzical săptămânal în parcurile din Municipiul Suceava și participarea la solicitarea Municipiului Suceava și Consiliului Local al Municipiului Suceava, la ceremonii publice, militare si religioase”, arată Obiectiv de Suceava.

„Necesitatea realizării acestui proiect se datorează dorinței de promovare a muzicii de fanfară, care combină tradiția muzicii militare cu modernismul interpretării diferitelor stiluri muzicale. Prin susținerea acestor spectacole se dorește recrearea atmosferei de altădată când domnișoare, doamne și domni se adunau în fața foișoarelor din marile parcuri pentru a se delecta cu acordurile muzicii militare. Cetățenii suceveni și turiștii care vizitează orașul sunt invitați să asculte si să le pătrundă în suflete acordurile muzicii de fanfară, spectacolelor ordinare si extraordinare”, se spune în raportul municipalității.

Muzica militară și de promenadă ar trebui să se audă în parcuri după data de 25 aprilie, adică în primele zile de după Duminica Învierii Domnului. Spectacole ordinare și extraordinare (muzică militară și de promenadă) vor fi susținute de fanfară în parcurile din municipiul Suceava, dar si în alte locații la solicitarea municipalității sucevene – în cazul unor evenimente cu caracter reprezentativ pentru municipiu – asociația având calitatea de organizator, iar Municipiul Suceava de finanțator.

sursa material: obiectivdesuceava.ro

Adauga comentariu