Ionel Oprea, despre şeful de la Resurse Umane al Spitalului Județean Suceava când a venit: „A plecat acasă fără să ne spună nimic, a revenit, și-a dat demisia”

Astăzi, 30 aprilie 2020, conducerea militară care s-a ocupat de Spitalul Județean Suceava în ultima perioadă s-a retras de la conducerea unității spitalicești. Cu această ocazie, generalul Ionel Oprea, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a vorbit despre experiența pe care a avut-o la Suceava în perioadă în care și-a desfășurat activitatea aici.

„A plecat acasă fără să ne spună nimic, a revenit, și-a dat demisia”

Secretarul de Stat a vorbit despre câteva probleme care erau în cadrul spitalului sucevean în momentul în care a venit aici.

„Am primit o întrebare de la Parchet pentru analiza situației de atunci, știți acel dosar in rem, tocmai care a fost numărul de îmbolnăviți din zilele acelea. Am căutat peste tot și nu găsim date, foarte greu să știm. Lipseau foarte mulți de la serviciu fără să fie bolnavi. (…) Cu mult înainte de a prelua noi, o săptămână, două, când a început drama. Pentru că am găsit o situație la Resurse Umane dezastruoasă. Șefului de atunci, pe care l-am găsit de la serviciu, i-am cerut să ne dea situația, nici nu l-a interesat. A plecat acasă fără să ne spună nimic, a revenit, și-a dat demisia, nici nu știm care este situația dânsului de acum. (…) Și-a dat demisia și nu a mai venit.”

Ionel Oprea a explicat care a fost scopul exact al întrebării Parchetului cu privire la analiza situației din spital.

„Să precizăm câți colegi au fost testați pozitiv atunci. Câți erau pozitivi și câți erau prezenți în serviciu, asta au vrut să stabilească. Domnle a fost bolnav, e clar, trebuia să lipsească că era bolnav, nici nu avea ce căuta pe aici că îl îmbolnăvea pe altul. Dar, ceilalți care nu erau testați pozitiv, de ce au plecat și au lăsat pacienții?”

Cu privire la testările COVID-19 care au fost făcute la începutul pandemiei la spitalul din Suceava, Ionel Oprea a spus că unele rezultate au venit chiar și după două săptămâni de la recoltarea probelor.

„Testările au fost făcute atunci la DSP și ne-au venit rezultate și peste două săptămâni. (…) Nu, nu am găsit evidențele. Am rugat colegii din diverse compartimente să pună lucrurile cap la cap, informațiile, și poate vor afla. Păi normal, dacă nu se poate, declarăm Parchetului. Nu putem stabili cu exactitate. Ce ați vrea să spunem? Să mințim sau ce să facem? (…) Deci am dat parțial și le-am spus unde nu putem încă să le dăm răspuns sau unde nu cred că vom putea da un răspuns.”

Adauga comentariu