IPJ Suceava dezminte acuzațiile internauților care susțin că mașinile de poliție nu au poliță RCA

Deoarece în spațiul public au apărut persoane care susțin faptul că autospecialele din cadrul IPJ Suceava nu au asigurare RCA valabilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul-șef Ionuț Epureanu, vine cu clarificări cu privire la acuzațiile de pe Facebook.

„Urmare a informațiilor apărute în mediul on-line cu privire la faptul că o autospecială neiscripționată, dotată cu aparat radar, aparținând structurilor de poliție rutieră nu ar deține poliță de asigurare pentru răspundere civilă auto, în scopul corectei informări a opiniei publice, Compartimentul de relații publice din cadrul IPJ Suceava este abilitat să comunice următoarele date oficiale:

Toate autospecialele de poliție inscripționate și neinscripționate dețin polițe de asigurare civilă auto valabile, contractate cu societăți de profil acreditate. 

Polițele de asigurare sunt emise conform procedurilor legale, prin raportare la numărul de identificare al autovehiculului și seria CIV”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Conform legislației și în interesul desfășurării actităților operative, pentru o anumită serie de autospeciale pot fi alocate la anumite intervale de timp alte plăcuțe cu numere de înmatriculare, fapt ce nu impietează valabilitatea asigurării civile auto emisă pentru vehiculul respectiv.

Totodată pentru informarea participanților la trafic vă comunicăm ca la acest moment structurile de poliție rutieră din cadrul IPJ Suceava acționează pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere cu 11 autospeciale de poliție din care patru neiscriptionate și cu numere de înmatriculare civile. Totodată, se acționează și cu alte trei sisteme de detectare laser TruCam.

Comentarii

john

12.05.2022 12:03

Pai, daca le au, sa le scoata la vedere !

Adauga comentariu