ÎPS Calinic despre salariile personalului din administrația eparhială: „Despre un asemenea salariu, un om de afaceri ar spune că <nici nu s-ar da dimineaţa jos din pat>”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O persoană l-a întrebat pe Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților care a fost grila de salarizare pentru personalul din administrația eparhială înainte de 26 iulie 2020 și care este în prezent.

MESAJUL CETĂȚEANULUI C.D.:

„Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop Calinic, 1. În virtutea transparenței (dacă nu este confidențial) care era grila de salarizare înainte de 26 iulie 2020 și care este în prezent (pentru personalul din administrația eparhială)?; 2. Salariile sunt suportate de la bugetul de stat sau din fonduri proprii?; 3. Sunt consternat de ... Vă rog să răspundeți doar la întrebări (1 și 2 dacă este posibil).”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC: 

„Stimate domnule! Lucrarea Bisericii nu poate fi cuantificată în bani şi, de aceea, frământările dumneavoastră ar trebui să vizeze, prioritar, lucrarea Bisericii şi nicidecum salariile angajaţilor Centrului Eparhial, care, sunt sigur că ştiţi, sunt plătiţi, cu precădere, de la bugetul de stat şi mai puţin din fonduri proprii. Cât priveşte ierarhii, aceştia sunt asimilaţi demnitarilor de stat, deci este clar de unde vine finanţarea.

Însă, pentru liniştea dumneavoastră, ca să vă răspund la întrebare, un consilier eparhial, în prezent, are mai puţin decât un asistent medical şi puţin mai mult decât o femeie de serviciu angajată la o instituţie serioasă.

Despre un asemenea salariu, un om de afaceri ar spune că <nici nu s-ar da dimineaţa jos din pat>.

Dar, aşa după cum bine ştiţi, în Biserică se lucrează pe termen lung, cu răsplata muncii prestate dincolo, în Împărăţia cerurilor. Doamne, ajută!”

 

Adauga comentariu