ÎPS Calinic dezminte zvonurile conform cărora mai multe anexe ale Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vor fi dărâmate: „Acele clădiri nu pot fi dărâmate, întrucât fac parte din Patrimoniul UNESCO”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a ținut să îi înștiințeze pe cetățeni cu privire la zvonurile care se circulă în rândul oamenilor privind dărâmarea mai multor anexe din incinta Mănăstirii Sfântului Ioan cel Nou Suceava.

„Stimaţi cititori, întrucât de vreo câteva zile încoace semănătorii de zâzanii acreditează ideea că anexele dintr-o parte şi alta a paraclisului din incinta Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou vor fi dărâmate, vă asigur că acele clădiri nu pot fi dărâmate, întrucât fac parte din Patrimoniul UNESCO. Şi, chiar să nu fi făcut parte din această listă, ele nu ar fi putut fi dărâmate, ci doar restaurate.

Aşteptăm, în schimb, cu sporită nerăbdare, ca întreg ansamblul monastic – biserica şi clădirile – să intre, din luna septembrie a acestui an, într-un proces de restaurare integrală.

Am ţinut să fac aceste precizări şi din dorinţa de a nu vă şti întristaţi în perioada pascală de cele semănate de respectivii colportori de zvonuri false.

În speranţa că ne veţi susţine în demersurile noastre cu rugăciunile dumneavoastră, vă dorim Sărbători binecuvântate”, a transmis ÎPS Calinic.

Adauga comentariu