ÎPS Calinic a fost întrebat dacă donarea organelor este un păcat: „Eva a fost făcută de Dumnezeu din coasta lui Adam”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O persoană l-a întrebat pe ÎPS Calinic dacă donarea organelor este un păcat.

MESAJUL LUI N.S.

„Sărut mâna, Înaltpreasfinția Voastră!

Vă rog să mă ajutați cu o lămurire privind donarea de organe. E ceva creștin? Este păcat? Vă mulțumesc, binecuvântați și iertați!”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Doamne, ajută! Având în vedere că Eva a fost făcută de Dumnezeu din coasta lui Adam, aceasta ne îndreptățește să credem că transplantul sau prelevarea de organe reprezintă un gest de mare noblețe sufletească, îngăduit de Dumnezeu. Biserica Ortodoxă Română a fost printre primele care s-au pronunţat oficial asupra acestei problematici. Foarte multe aspecte sensibile au fost clarificate în şedinţa Sfântului Sinod din 17 iunie 2004, redactându-se și un document-reper de către Comisia Naţională de Bioetică a Bisericii Ortodoxe Române, pe care îl puteți lectura dacă doriți informații punctuale. Lectură binecuvântată!”

Adauga comentariu