ÎPS Calinic i-a închis gura unui credincios răutăcios convins că a „mirosit” o pereche de nași de altă religie care ar fi cununat un cuplu ortodox: ”Pentru bani chiar se acceptă orice?!”/„Nașii fac parte din Asociația Oastea Domnului”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O persoană l-a luat la rost pe Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților cu privire la faptul că reclamantul este convins de faptul că un anume preot a săvârșit Sfânta Taină ca Cununiei deși nașii erau de altă religie. Drept dovadă, reclamantul i-a trimis Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților o fotografie prin care a susținut că se poate observa foarte clar că nașa de cununie era de altă religie.

MESAJUL PERSOANEI

„Binecuvântați, Înaltpreasfinția Voastră!

Aș vrea să știu punctul dumneavoastră de vedere în această problemă … Cum este posibil ca un preot să îndrăznească să săvârșească Sfânta Taină a Cununiei admițând ca nași persoane de altă confesiune religioasă?!? Pentru bani chiar se acceptă orice?!?

M-am interesat, este biserica din …., jud. Suceava. Am atașat și o poză în care se vede clar faptul ca nașa de cununie este de altă confesiune religioasă.”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Doamne, ajută! În urma analizării celor sesizate de dumneavoastră, s-a constatat că nașii fac parte din Asociația Oastea Domnului, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, deci confesiunea lor este Ortodoxă. Este posibil ca bentița de pe capul nașei să fi condus la părerea că ar aparține altui cult, dar vă asigur că nu este fondată! Pace și bucurie!”

Adauga comentariu