ÎPS Calinic i-a răspuns unei persoane, care a acuzat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților că nu ar fi dat sarmale enoriașilor, așteptând mila Primăriei: „Am împărțit 95.300 de sarmale, peste 14.000 de pachete și o masă la peste 20.000 persoane”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O persoană a acuzat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților de faptul că nu ar fi dat sarmale pelerinilor veniți din afara Sucevei pentru a se ruga la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, cu ocazia hramului.

MESAJUL PERSOANEI

„Chiar stați la mila primăriei să vă facă sarmale de hram? Posibil să nu faceți ca mănăstire un obicei în a da ceva de mâncare, câtuşi de puțin?  Posibil așa ceva la prestanța unei astfel de eparhii?”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Doamne, ajută! Cu riscul să ne pierdem plata în cer, totuși vă facem cunoscut că Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, ajutată de protopopiatele, parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, a împărțit 95.300 de sarmale și peste 14.000 de pachete și a oferit masa în Trapeza Comuniunii „Sfântul Iosif cel Milostiv” la peste 20.000 persoane. Dacă doriți desfășurătorul, adresați-vă stăreției. Pace și bucurie!”

Adauga comentariu